مسیح فرزانه

مسیح فرزانه، کارشناس و فعال صنعت و بازار خودرو می‌گوید: بازار خودرو طی یک هفته گذشته بسیار ضعیف عمل کرده است و افراد جهت سرمایه‌گذاری در این بازار دچار تردید شده‌اند.اکنون مردم به جای خودرو به سمت بازارهای سرمایه‌ای با قابلیت نقدشوندگی بیشتر می‌روند زیرا قابلیت نقدشوندگی خودرو طی دو و سه سال گذشته به کم‌ترین حد ممکن رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار خودرو این روزها در بلاتکلیفی کامل به‌سر می‌برد. فعالان بازار نامشخص بودن شرایط اقتصادی و سیاسی را عامل اصلی سکون و سکوت بازار خودرو می‌دانند و به اعتقاد آن‌ها رکود تورمی و کاهش قدرت خرید مردم بازار خودرو را زمین‌گیر کرده است. مسیح فرزانه، کارشناس و فعال صنعت و بازار خودرو نیز با تاکید بر این موضوع در رابطه با شرایط فعلی بازار خودرو به خبرنگار ایراسین می‌گوید: بازار خودرو از ابتدای سال جاری میزبان یک رکود تورمی تعمیق یافته است. افزایش ریسک‌های اقتصادی و سیاسی طی هفته‌های اخیر سبب شده مصرف‌کنندگان و آن دسته از افرادی که قصد مصرف و سرمایه‌گذاری درازمدت در بازار خودرو را داشتند، به دلیل شرایط ناپایدار با دید بسیار احتیاطی به بازار خودرو بنگرند.

فرزانه با اشاره به خودرو به عنوان یک کالا سرمایه‌ای در کشور توضیح می‌دهد: واقعیت امر این است که خودرو در درازمدت در کشور ما به یک کالا سرمایه‌ای تبدیل شده و این موضوع قابل انکار نیست. فاصله قیمت قابل توجه بین بهای انواع خودرو چه داخلی و چه مونتاژی و وارداتی در کارخانه با بازار خودرو در عمل سرمایه‌ای بودن بازار خودرو را تاکید می‌کند. علاوه بر این رفتار سیاست‌گذار و اعمال طرح‌های مالیاتی، خودرو را به عنوان یک کالا سرمایه‌ای در جامعه معرفی می‌کند.

این کارشناس و فعال صنعت و بازار خودرو اضافه می‌کند: در مجموع این شرایط سبب شده ریسک‌های اقتصادی در بازار خودرو بالا رود و افراد جهت حضور در این بازار حتی با وجود نگاه مصرف گرایی به شرایط دقیق‌تر و با جزئیات بیشتری نگاه کنند. اکنون دورنمای اقتصادی بازار خودرو مبهم و همراه با رکود فزاینده است و افراد زیادی جهت سرمایه‌گذاری در بازار خودرو با تردید عمل می‌کنند.

کاهش قابلیت نقدشوندگی خودرو طی سال‌های گذشته

مشاهدات میدانی از بازار خودرو از ثبات نسبی قیمت اکثر اتومبیل‌های تولید داخل در هجدهمین روز از تیرماه ۱۴۰۴ حکایت می‌کند و در این میان تعداد انگشت‌شماری از خودروها فاز صعودی پیدا کردند.

طبق توضیحات این کارشناس و فعال صنعت و بازار خودرو تعداد معاملات در بازار خودرو طی روزهای گذشته کاهش قابل توجهی پیدا کرده است. فرزانه در این رابطه می‌گوید: بازار خودرو طی یک هفته گذشته بسیار ضعیف عمل کرده است، به‌طوری که اگر پیش‌تر از ۱۰۰ درصد جامعه آماری حدود ۳۰ درصد خریدار در بازار خودرو حضور داشتند، اکنون این میزان به کم‌تر از ۱۰ درصد کاهش یافته است. البته سایر بازارهای سرمایه‌ای مانند مسکن نیز چنین شرایطی دارند و اکثر افراد جهت خرید و سرمایه‌گذاری دچار شک و تردید شده‌اند.

در انتها فرزانه با تاکید بر قدرت نقدشوندگی پایین خودرو و تأثیر آن بر رکود بازار توضیح می‌دهد: آن دسته از اشخاصی که به دنبال تبدیل سرمایه خود به نحو احسن هستند، سرمایه خود را به جای خرید خودرو صفرکیلومتر یا دست دوم به سمت بازارهای سرمایه‌ای با قابلیت نقدشوندگی بیشتر مانند طلا یا ارزها به ویژه دلار می‌برند. به نظر بنده قابلیت نقدشوندگی خودرو طی دو و سه سال گذشته به کم‌ترین حد ممکن رسیده و خودرو با ۱۰ تا ۱۵ درصد زیر قیمت حقیقی نیز به راحتی در بازار به فروش نمی‌رسد. ولی این به معنای تعطیلی کامل بازار خودرو نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =