به گزارش ایراسین، مرتضی علیاکبری، مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، در مجمع عمومی سالانه سهامداران گفت: سرمایهگذاریهای شرکت در ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود ۶,۹۹۰ میلیارد تومان بود که در پایان سال به ۹,۴۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت. سرمایهگذاریهای عمده طی سال، به تفکیک شامل شرق فولاد خراسان ۹۷۹، سرمد ابرکوه ۸۹۳، فولاد کردستان ۳۳۹، معدنکار باختر ۱۰۳، جانجا ۱۰۸، ستاره سیمین هرمز ۶۷ و همراه جاده ریل دریا ۷۵ میلیارد تومان بوده که ارزش این سرمایهگذاریها در پایان سال به ترتیب به ۴,۳۹۶، ۱,۶۲۰، ۹۰۶، ۸۴۴، ۲۸۵، ۲۶۹ و ۲۴۸ میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: «در حوزه پروژهها، ظرفیت پروژههای آهن اسفنجی مجموعاً ۴.۵ میلیون تن، فولادسازی ۱.۶ میلیون تن، کنسانتره سنگ آهن ۲.۵ میلیون تن، تولید کلاف فولادی ۴۵۰ هزار تن، کنسانتره و کاتد مس ۱۳۰ هزار تن و همراه جاده ریل ۱۰ میلیون تن است. مجموع سرمایهگذاری معادل ۱,۷۴۳ میلیون یورو بوده که سهم تجلی نزدیک به ۳۹۹ میلیون یورو است.»
علیاکبری با اشاره به عملکرد شرکتهای زیرمجموعه گفت: معدنکاران باختر که تجلی ۴۰ درصد سهام آن را در اختیار دارد با دو پروژه فعال، سود سالیانهاش از ۱۶۷ به ۴۷۷ میلیارد تومان افزایش یافته است. شرکت اکتشاف تجلی صبا با فعالیت حفاری، سود سالیانهاش از ۴۲ به ۳۷ میلیارد تومان کاهش یافته و شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران نیز با ۱۴۸ میلیارد تومان سود خالص و فروش ۲۵ هزار میلیارد ریالی عملکرد مثبتی داشته است. شرکت سبدگردان تجلی آفتاب هم فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی تصریح کرد: در حوزه معادن عناصر نادر خاکی، بهرهبرداری آزمایشی دو معدن به مساحت ۱۹.۵ کیلومتر مربع آغاز و کارخانه پایلوت احداث شده است. همچنین دو پروانه بهرهبرداری برای محدودههای مونازیت با ذخیره ۱۲۰ میلیون تن اخذ و تولید ۱۷ عنصر اکسید نادر خاکی آغاز شده است.
علیاکبری اظهار داشت: در حوزه عناصر حیاتی، ۴ محدوده با پتانسیل منیزیم، پتاسیم و لیتیوم شناسایی و ۴ پروانه اکتشاف اخذ شده است. اقدامات تکمیلی مانند احداث حوضچههای تبخیر و حفاری در پروژههای بجستان و سه قلعه انجام شده است.
وی درباره معاملات سهام گفت: در سال ۱۴۰۳ حدود ۹.۴ میلیارد سهم معامله شد و ارزش معاملات سهام به ۲,۰۸۰ میلیارد تومان رسید. بازدهی شاخص کل بازار ۲۳.۴ درصد و شاخص صنعت منفی ۲.۱ درصد بود اما عملکرد تجلی رشد مثبت ۲.۵ درصدی را ثبت کرد.
وی گفت: این شرکت برنامه دارد تا سال ۱۴۱۰ به طور کامل از زنجیره فولاد خارج شود و تنها در کنسانتره آهن باقی بماند. به گفته علی اکبری، تمرکز اصلی تجلی در آینده بر سرمایهگذاری در حوزههای منیزیم، لیتیوم، مس و طلا خواهد بود.
علیاکبری همچنین از پیگیری حقوقی قرارداد با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران خبر داد و گفت: این شرکت به تعهدات خود عمل نکرده و تجلی یا خواستار تحویل تأسیسات است یا بازپسگیری وجه پرداختشده را دنبال میکند.
مدیرعامل تجلی اولویت شرکت را جذب منابع بورسی و هزینهکرد آن در پروژههای سودآور دانست و افزود: سرمایهگذاری در تجلی نیجریا در کشور نیجریه فعلاً در مرحله مطالعاتی است و تصمیمگیری در خصوص ورود به مراحل بعدی منوط به نتیجه تحقیقات خواهد بود.
در این مجمع، ارزش معاملات سهام شرکت بیش از ۹ میلیارد عدد و ارزش بازار بالاتر از ۱۹ همت اعلام شد.
در پایان این مجمع تقسیم سود به ازای هر سهم ۲۲ ریال تصویب شد.
ارسال نظر