به گزارش ایراسین، آئین امضای این قرارداد با حضور وجیهالله جعفری، معاون معدنی وزیر صنعت معدن و تجارت، محمد آقاجانلو، رئیس هیأت عامل ایمیدرو، سید عباس حسینی، مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی و امیرعلی طاهرزاده، مدیر عامل هلدینگ بین المللی آسکوتک امروز در محل وزارت صنعت معدن و تجارت برگزار شد.
محمد آقاجانلو، رئیس هیأت عامل ایمیدرو در مراسم امضای قرارداد فوق، با اعلام اینکه امروز، روز بزرگی برای صنعت فولاد ایران است، گفت: در شرایطی که دنیا از تولید فولاد با استفاده از زغال سنگ فاصله میگیرد و به سمت فرایند سبز در حرکت است، تکنولوژی «پِرد»، جایگاه ویژه ای برای تولید پاک در اختیار گرفته است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت، با تقدیر از تلاشهای مهندسان، طراحان و سازندگان ایرانی، تصریح کرد: اکنون شرکتهای داخلی آماده همکاری با کشورهای خارجی به ویژه حوزه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) برای اجرای طرحهای آهن اسفنجی با استفاده از گاز طبیعی هستند.
آقاجانلو با اشاره به اینکه «پرد»، سازگاری بیشتری با محیط زیست و فولاد سبز دارد اظهار داشت: به عنوان هاب منطقه برای تولید آهن اسفنجی، آماده مشارکت با شرکتهای چینی برای حضور در بازار کشورهای حوزه منا هستیم.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو با برشمردن حمایتهای وزیر صنعت معدن و تجارت در تحقق صدور خدمات فنی و مهندسی این تکنولوژی گفت: شرکتهای ایرانی با دانش pered قادر به هماوردی با تکنولوژیهای مشابه تولید آهن اسفنجی در دنیا هستند و این امر حاصل همت جمعی فعالان این حوزه در کشورمان است.
وی یادآور شد: پیشتر شاهد اجرای یک طرح با ظرفیت پایینتر با مدل پرد در خارج کشور بودیم اما اکنون در حال اجرای قرارداد ۸۰۰ هزار تنی صدور خدمات فنی و مهندسی به قزاقستان هستیم.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو اظهار کرد: صنعت فولاد حوزهای است که اکنون اهداف چشم انداز ۲۰ ساله کشور را با تلاشهای بی وقفه دستاندرکاران زنجیره، محقق کرده است.
وجیهالله جعفری، معاون معدنی وزیر صنعت معدن و تجارت نیز در این مراسم گفت: همکاری آسکوتک و ام ام ایی (MME) برای اجرای این قرارداد، شرایط جدیدی را برای زنجیره فولاد و جایگاه دانش ایرانی رقم زده است.
از سوی دیگر مدیر عامل آسکوتک با یادآوری تجارب ۳۵ ساله این هلدینگ اظهار داشت: دانش ایرانی پرد، از سال ۱۳۸۵ ثبت جهانی شد و تاکنون چهار کارخانه تولید آهن اسفنجی ایران شامل شادگان، میانه، بافت و نی ریز از آن بهره میبرند.
امیرعلی طاهرزاده تاکید کرد: ظرفیت تولید سالانه این واحدها ۸۰۰ هزار تن در سال بوده اما آسکوتک در تدارک اجرای طرحهای پرد با ظرفیت حدود تولید ۲ میلیون تن است.
وی ادامه داد: فاز نخست طرحی که با مشارکت چینیها در قزاقستان اجرا میشود با ظرفیت تولید یک میلیون تنی خواهد بود و در فاز دوم به دو میلیون تن میرسد.
مدیر عامل آسکوتک با اشاره به پشتیبانیهای وزارت صمت و ایمیدرو از صدور خدمات فنی و مهندسی اظهار داشت: امروزه شرکتهای دنیا در حال رقابت برای ایجاد فرایند سبز در تولید فولاد هستند و «مدل پرد» از این قابلیت برای هماوردی در جهان برخوردار است.
لازم به یادآوری است که نخستین قرارداد بینالمللی خدمات فنی و مهندسی با موضوع طراحی مهندسی پایه و تفصیلی یک واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت ۸۰۰ هزار تن در کشور قزاقستان برعهده شرکت MME بازوی مهندسی و فناورانه هلدینگ آسکوتک، است که شامل ارائه خدمات مهندسی پایه و تفصیلی میشود.
تولید آهن اسفنجی به روش پرد(PERED) از جدیدترین روشهای احیای مستقیم به حساب میآید که توسط متخصصین ایرانی ثبت شده است در این روش به طور مستقیم گندلههای اکسید آهن به آهن اسفنجی تبدیل میشود که برای فولاد سازی با کیفیت بالا مفید است.
تکنولوژی ایرانی (PERED) که تاکنون در بیش از ۴۵ کشور جهان به ثبت رسیده، در حال حاضر به عنوان یکی از راهبردهای کلیدی صادرات فناوری کشور، وارد مرحله اجرا در منطقه آسیای مرکزی شده است. این موفقیت ملی، با حمایتهای راهبردی وزارت صمت و ایمیدرو، نقطهعطفی در دیپلماسی صنعتی جمهوری اسلامی ایران بهشمار میآید.
ارسال نظر