بورس

شاخص کل بورس در معاملات هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴ سنگین‌ترین ریزش خود از مهر ۱۴۰۳ را به ثبت رساند. شاخص کل هم وزن نیز ریزشی شد. داده‌ها نشان می‌دهد کاهش قیمت سهام شرکت‌های بزرگتر بازار به مراتب کمتر از شرکت‌های کوچکتر بود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، شاخص کل بورس تهران هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴ را با ثبت سقف تاریخی جدیدی در محدوده ۳ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد به ثبت رساند و در روز یک‌شنبه نیز اگرچه سقف جدیدی به ثبت نرساند ولی به روند صعودی خود ادامه داد ولی در نیمه دوم هفته یعنی در روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه به شدت ریزشی شد و در پایان هفته به سطح ۳ میلیون و ۱۰۸ هزار واحد عقب نشینی کرد، این سنگین‌ترین ریزش هفتگی شاخص کل بورس از مهر ۱۴۰۳ تا کنون بود.

سنگین ترین ریزش شاخص کل بورس از مهر ۱۴۰۳

شاخص کل بازار سرمایه در پایان معاملات هفتگی به سطح حمایتی مهمی نزدیک شد. این محدوده از ابتدای اردیبهشت ماه تا کنون بارها مانع از ریزش شاخص کل بورس شد ولی در صورت از دست رفتن این محدوده احتمال عقب نشینی شاخص کل تا سطح ۲ میلیون و ۹۲۰ هزار واحد وجود دارد. شاخص کل هم وزن نیز در معاملات هفته پایانی اردیبهشت ماه در روزهای شنبه، یک‌شنبه و دوشنبه صعودی بود و روز دوشنبه سقف تاریخی جدیدی در محدوده ۹۸۰ هزار واحد به ثبت رساند ولی در دو روز پایانی هفته تا ۹۵۴ هزار واحد عقب‌نشینی کرد.

سنگین ترین ریزش شاخص کل بورس از مهر ۱۴۰۳

ریزش شاخص کل هم وزن به مراتب کمتر از شاخص کل بود. به طور کلی قیمت سهام نمادهای کوچک‌تر بازار کمتر از نمادهای بزرگ‌تر بازار کاهش یافت و این مسئله در سایر شاخص‌های بازار سرمایه نیز مشهود است برای مثال شاخص ۳۰ شرکت بازار در معاملات هفته پایانی اردیبهشت ۵.۸۹ درصد کاهش یافت ولی شاخص کل فرا بورس تنها ۱.۰۸ درصد ریخت.

ارزش معاملات خرد بازار سرمایه در روز ابتدایی هفته در کانال ۱۹ هزار میلیارد تومان قرار داشت ولی تا روز پایانی هفته به کانال ۱۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافت. داده‌ها بیانگر ورودی مثبت صندوق‌های درآمد ثابت هستند ضمن اینکه در ۳ روز پایانی هفته روند تغییر مالکیت سهام از سهامدار حقوقی به حقیقی منفی بود. بسیاری از فعالان بازار معتقدند انتشار اخبار سیاسی در اواسط هفته منجر به رشد نرخ ارز در بازار غیررسمی و کاهش ارزش سهام در بازار سرمایه شد.

هفته‌های گذشته نیز بورس به اخبار غیررسمی از احتمال لغو مذاکرات هسته‌ای واکنش منفی نشان داده بود، با این حال بسیاری از کارشناسان معتقدند بازار سرمایه همچنان ارزندگی بالایی دارد. فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در این باره به خبرنگار ایراسین گفت: بنا به دلایلی از جمله افت نسبت P/E، کاهش ارزش دلاری، کم‌تر شدن فاصله نرخ ارز دولتی و بازار آزاد، افزایش نرخ ارز نیما و دولتی در بازار توافقی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، قیمت سهام بسیار ارزنده است. هومن عمیدی یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه نیز مدعی شد بورس دوباره با انتشار اخبار مثبت به مدار مثبت بازمی‌گردد. با این وجود شاخص کل بورس شدیدترین ریزش هفتگی خود از مهر ۱۴۰۳ را در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴ سپری کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =