به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار داخلی آهن آلات در نیمه دوم اردیبهشتماه نوسانات قیمتی سنگینی را به ثبت رساند. به طور سنتی تقاضا برای آهنآلات در نیمه گرم سال افزایش مییابد ولی بسیاری از فعالان بازار مدعیاند همچنان تقاضا برای آهنآلات پایین است، اگرچه در سایر کشورهای جهان مانند چین نیز سطح تقاضا پایین گزارش میشود. در بازار چین با وجود رشد عرضه بسیاری از محصولات فولادی مانند میلگرد ولی سطح تقاضا در پایینترین مقدار نسبت به ۳ سال گذشته گزارش شده است.
در بازار بسیاری از کشورهای جهان افت تقاضا برای میلگرد گزارش شده است. در بازار ایران نیز آهن فروشان مدعیاند تقاضا نسبت به مدت مشابه سال قبل پایین است ولی قیمت میلگرد در بازار آزاد نوسانات زیادی دارد. روند قیمت چند نوع میلگرد در بازار آزاد به قرار نمودار زیر است:
انواع میلگرد دهه سوم فروردین ماه سقف قیمتی جدیدی به ثبت رساند و سپس ریزشی شدند، این ریزش قیمت اواسط اردیبهشت ماه برای بسیاری از محصولات متوقف شد ولی قیمت بعضی از انواع میلگرد افزایشی شد. برای مثال قیمت هر کیلوگرم میلگرد ۱۲ ذوبآهن از کیلویی ۳۴,۸۰۰ تومان تا ۳۵,۹۰۰ تومان افزایش یافت. در هفته چهارم اردیبهشت ماه کف قیمت هر کیلوگرم میلگرد در بازار آزاد به کانال ۳۱ هزار تومان کاهش یافت در این مدت قیمت میلگرد در بسیاری از کشورهای جهان مانند چین نزولی بود. در بازار تیرآهن قیمتها دهه سوم فروردین ماه همراه با میلگرد نزولی شد ولی از نیمه اردیبهشت ماه به روند صعودی بازگشت. بسیاری از فعالان بازار روند صعودی قیمت میلگرد را تحت تأثیر عواملی مانند محدودیت در توزیع عنوان میکنند. روند قیمتی چند نوع تیرآهن در بازار آزاد به قرار نمودار زیر است:
قیمت هر شاخه تیرآهن ۱۸ یزد از ۷ میلیون و ۱۳۰ هزار تومان در روز ۱۲ اردیبهشت ماه به بیش از ۷ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان در روز ۲۴ اردیبهشت ماه رسید. در معاملات کیلویی تیرآهن نیز کف قیمتها به کانال ۳۶ هزار تومان افزایش یافت. بررسی روند قیمتی سایر آهنآلات مانند پروفیل و نبشی نیز نشان میدهد، افزایش قیمتها تنها مختص بازار تیرآهن است.
قیمت انواع مختلف نبشی و پروفیل در نیمه دوم اردیبهشت نه تنها افزایش پیدا نکرد بلکه در بسیاری از محصولات روند نزولی قیمتها همچنان ادامهدار است. برای مثال قیمت هر کیلوگرم نبشی شماره ۳ اندازه ۵۰ در ۵۰ و طول ۶ متری از ۳۷,۴۰۰ تومان در دهه سوم فروردین ماه به ۳۵ هزار تومان در نیمه اردیبهشت ماه رسید و تا ۲۴ اردیبهشت ماه به کانال کیلویی ۳۴ هزار تومان سقوط کرد. فعالان بازار معتقدند افت شدید تقاضا مانع بزرگی بر افزایش قیمت بسیاری از انواع آهنآلات در بهار ۱۴۰۴ بود، با این حال انتظار میرود سطح تقاضا در خرداد و و سپس تابستان افزایش پیدا کند.
ارسال نظر