سعید نادری، کارشناس صنعت فولاد و معدن، در گفتگو با خبرنگار ایراسین، با بیان اینکه کشور ایران با داشتن بیش از ۷۰ نوع ماده معدنی و ذخایر قابل توجه، در زمره کشورهای برتر دنیا از نظر ذخایر معدنی قرار دارد و حدود ۷ درصد از ذخایر معدنی دنیا را در خود جای داده است، اظهار کرد: معدن سرب و روی مهدی آباد به عنوان دومین ذخیره بزرگ زمینشناسی ماده معدنی روی در دنیا شناخته میشود.
نادی با اشاره به اینکه عملیات اکتشافی در بخش عمدهای از مساحت کشور هنوز تکمیل نشده است، افزود: برنامهریزی و گسترش فعالیتهای اجرایی در این بخش باید مورد توجه باشد.
وی همچنین وضعیت کنونی بهرهبرداری از ذخایر معدنی را نامطلوب دانست و گفت: میزان تولید در فلزات اساسی مانند فولاد، روی و مس نسبت به ذخایر معدنی بین ۱ تا ۲ درصد است که کمتر از استانداردهای جهانی (بیش از ۵ درصد) است.
نادری افزود: در حوزه معدنکاری، بکارگیری حداکثر توان در بهرهبرداری از ذخایر و انتفاع از مزایای آن ضروری است، چرا که در سالها و دهههای آتی امکان جایگزینی صنایع پرکاربرد فعلی با سایر صنایع وجود دارد.
وی اضافه کرد: توسعه فعالیتهای معدنکاری میتواند به رشد اقتصادی و اشتغالزایی منجر شود، به طوری که به ازای ایجاد هر شغل در حوزه معادن، حدود ۱۷ شغل در صنایع پاییندستی ایجاد میشود.
این فعال حوزه صنعت فولاد در ادامه به چالشهای موجود در بازار نفت ایران، از جمله تحریمها و مسائل زیستمحیطی اشاره کرد و گفت: وجود تنوع ذخایر معدنی در ایران و سوخت ارزان قیمت، فرصتی مناسب برای جبران بخشی از کاهش درآمدهای نفتی خواهد بود.
نادری خواستار توجه ویژه دولت جدید به توسعه بخش معدن و صنایع معدنی شد و بر لزوم تدوین و تصویب طرح جامع اکتشافات سراسری کشور تأکید کرد.
وی همچنین به ضرورت اختصاص بودجه قابل توجه از محل درآمدهای ایمیدرو و شرکتهای دولتی به فعالیتهای اکتشافی و الزام اجرای عملیات اکتشافی در چارچوب طرح جامع اکتشافات سراسری کشور اشاره کرد.
این کارشناس حوزه فولاد بر لزوم کاهش تدریجی دخالت دولت در جریان اقتصادی معدن و صنایع معدنی و افزایش حمایت از بخش خصوصی توانمند تأکید کرد.
ارسال نظر