فرزین

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه باید نگاه منفی به ریال ایران از بین برود، اعلام کرد: امسال برنامه حذف چهار صفر از پول ملی را عملیاتی می‌کند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی در سی و دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی و در نشست تخصصی «ارتقای حکمرانی ولی و بانکی و سرمایه‌گذاری برای تولید» اظهار داشت: اگر این سیاست در موقع مناسب اجرا شود، سیاست خوبی است؛ این سیاست در ۷۰ کشور دنیا تجربه شده و موفق بوده است.

وی تصریح کرد: باید نگاه منفی به ریال ایران از بین برود.

فرزین به مجموعه از اقدامات بانک مرکزی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: مهمترین موضوعی که در سال جاری اهمیت دارد، بحث قانون مداری و حکمرانی است و این موضوع باعث تقویت ثبات مالی و تقویت رشد اقتصادی می‌شود.

وی با بیان اینکه رشد تولید ناخالص ملی در چند سال اخیر تغییرات زیادی را تجربه کرده و از سال ۹۹ وارد روند مثبتی شده است، ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ بالاترین رشد بالای ۵.۳ درصد و در سال ۱۴۰۳ با ۳.۷ درصد به ثبت رسید.

اثر تخصیص ارز به بازار سرمایه‌ای بر نرخ رشد تشکیل سرمایه

فرزین با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر موتورهای رشد اقتصادی ناشی از رشد قیمت نفت بوده است، افزود: تأثیر نفت در رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۰ برابر ۱۳.۶ درصد، در سال ۱۴۰۲، معادل ۱۸.۸ درصد و در سال ۱۴۰۳ برابر ۶ درصد بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه رسیدن به نرخ رشد بالا به سرمایه‌گذاری بیشتری نیاز دارد، ادامه داد: باید سرمایه‌گذاری بیشتری صورت گیرد تا تولید بیشتری داشته باشیم و بتوانیم نرخ رشد اقتصادی را بالا ببریم که البته نرخ رشد صنعت در سال گذشته کاهش یافته و به همین دلیل نرخ رشد خدمات نیز کاهشی بوده است.

وی با اشاره به اینکه از سال ۹۹ تشکیل سرمایه در گردش مثبت بوده است، ادامه داد: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نرخ رشد تشکیل سرمایه مثبت بوده و در سال ۱۴۰۲ به ۶.۲ درصد و در ۱۴۰۳ به ۴.۱ درصد در زمینه ماشین آلات رسیده است که یکی از دلایل آن تخصیص ارز به بازار سرمایه‌ای بوده است.

کاهش ۷.۶ درصدی نرخ تورم تولید

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه به ارائه آماری در زمینه کنترل تورم پرداخت و گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی نرخ تورم تولید کننده در ۱۲ ماهه سال گذشته معادل ۲۷.۶ درصد بوده است که در مقایسه با رقم سال قبل از آن (۱۴۰۲) به میزان ۷.۶ واحد درصد کاهش یافته است.

وی افزود: تورم نقطه به نقطه نیز در پایان سال ۱۴۰۳ معادل ۳۷ درصد بود که در مقایسه با آذرماه پارسال به میزان ۹.۳ واحد درصد افزایش داشته است.

فرزین یادآور شد: تلاطمات افزایشی نرخ ارز از آذرماه پارسال تأثیر به شدت معناداری در این افزایش داشته است.

وی درباره نرخ تورم در سال ۱۴۰۲ که اوج تورم در سال‌های بعد از ۱۴۰۰ بوده است، گفت: در این سال نرخ تورم نقطه به نقطه ۶۲.۴ درصد و نرخ تورم سالانه ۵۷.۷ درصد بود.

وی با بیان اینکه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ با کاهش این نرخ مواجه بودیم اما در ماه پایانی سال گذشته نرخ تورم به ۳۵.۸ درصد رسید، افزود: یکی از دلایل افزایش آن نسبت به سال‌های گذشته افزایش نرخ ارز و انتقال تبادلات ارزی از نیما به مرکز مبادله بود.

قدرت خرید مردم از ابتدای امسال ۷.۶ درصد افزایش یافته است

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هزینه مصرفی بخش خصوصی در تمام سال‌ها ۱۴۰۰ به بعد رشد ۶.۵ درصدی، ۵.۳ درصدی و ۱.۶ درصدی و امسال ۳.۳ درصدی داشته است، گفت: آمارهای شاپرک نشان می‌دهد که قدرت خرید مردم در ماه‌های ابتدایی سال جدید نسبت به سال گذشته ۷.۶ درصد افزایش یافته است.

فرزین همچنین درباره راه‌اندازی بازار تجاری در مرکز مبادله ارز گفت: افزایش قیمت ارز به سرعت روی کالا و تورم ناشی از آن تأثیرگذار است به همین دلیل قیمت کالاها افزایش یافته و تورم نیز صعودی بود.

وی در عین حال ابراز امیدواری کرد که در ماه‌های آینده نرخ مرکز مبادله نیز کاهش یابد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =