پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد

پایگاه امداد و نجات بین شهری شهدای فولاد هلال احمر در سه راهی مبارکه در نقطه‌ای استراتژیک به عنوان یکی از فعال‌ترین مراکز خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان شناخته می‌شود. این پایگاه سال گذشته با ثبت ۲۱۹ مورد حادثه و کمک به ۵۵۶ حادثه دیده نقش موثری در حفظ سلامت و ایمنی منطقه داشته است. پایگاهی که از سال ۹۳ و در راستای مسئولیت اجتماعی فولاد مبارکه در امر امداد رسانی به حادثه دیدگان شهرستان مبارکه ساخته شد.

به گزارش ایراسین، اصفهان به عنوان یکی از استان‌های صنعتی و قرار گرفته در تقاطع محورهای اصلی مواصلاتی کشور، همواره شاهد رفت و آمد پرتعداد و به تبع آن، وقوع حوادث گوناگون است. حوادثی که پایگاه‌های امداد و نجات جمعیت هلال احمر به عنوان مهم‌ترین مراکز امدادی نقش کلیدی در یاری رساندن به آسیب‌دیدگان این حوادث دارند. پایگاه‌های که هلال احمر برای ساخت و بهره برداری از آنها نیازمند مشارکت فعال جامعه است. فولاد مبارکه در راستای مسئولیت‌های اجتماعی با مشارکت در ساخت و بهره برداری از پایگاه امداد و نجات بین شهری شهدای فولاد در سه راهی مبارکه در امر امداد رسانی به حادثه دیدگان شهرستان مبارکه اقدام کرده است.

بمانعلی یوسفی، معاون امداد و نجات هلال احمر استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ایراسین، با تاکید بر اهمیت پایگاه‌های امداد و نجات بین شهری هلال احمر، به ویژه پایگاه امداد و نجات بین شهری شهدای فولاد در سه‌راهی مبارکه و موقعیت استراتژیک آن در پوشش حوادث منطقه گفت: پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد با قرار گرفتن در مجاورت کوهستان کلاه قاضی، شهرک صنعتی مبارکه و مسیرهای پرتردد به بهارستان، مهیار و ورودی مبارکه در ارائه خدمات امدادی در یکی از پرحادثه‌ترین شهرستان‌های استان نقش تأثیرگذاری دارد.

یوسفی با اشاره به چالش‌های موجود در زمینه احداث و نگهداری پایگاه‌های امداد و نجات بین شهری تصریح کرد: هلال احمر بودجه مستقلی برای ساخت و ساز ندارد و تنها در زمینه تجهیز و راه‌اندازی این مراکز با تکیه بر نیروهای داوطلب می‌تواند فعالیت داشته باشد.

معاون امداد و نجات هلال احمر استان اصفهان با اشاره به مشارکت فولاد مبارکه در احداث پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد سه‌راهی مبارکه گفت: فولاد مبارکه با مشارکت در تأمین هزینه ساخت این پایگاه در افزایش میزان امداد رسانی هلال احمر در منطقه نقش مؤثری داشته است، پایگاهی که تأمین هزینه‌های جاری، پرسنل، خودروها و دارو آن برای فعالیت بر عهده هلال احمر است.

معاون امداد و نجات هلال احمر استان اصفهان، نبود امکانات اولیه نظیر گاز و آب شهری در پایگاه سه‌راهی مبارکه را یکی از چالش‌های این پایگاه عنوان کرد و گفت: علی‌رغم اهمیت و حجم بالای فعالیت‌های امدادی این پایگاه، فاقد انشعاب آب و گاز است.

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان با اشاره به مشکلات پایگاه امداد و نجات گمشچه گفت: این پایگاه با وجود قرارگیری در کنارگذر شرق استان و مجاورت با شهرک صنعتی با مشکل دسترسی به آب شرب مواجه است.

یوسفی خواستار توجه صنایع از جمله شهرک صنعتی مورچه‌خورت به ایفای نقش پررنگ‌تر در قالب مسئولیت اجتماعی صنایع شد.

معاون امداد و نجات هلال احمر استان اصفهان با اشاره به فعالیت ۴۶ پایگاه امداد و نجات بین شهری در استان اصفهان گفت: ۴ پایگاه امداد و نجات استان در شهرستان مبارکه فعال است.

سوانح ترافیکی در صدر حوادث امدادرسانی پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان با بیان اینکه سال گذشته ۲۱۹ مورد حادثه که در پی آن ۵۵۶ نفر حادثه دیده‌اند به پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد گزارش شده است، گفت: از این تعداد ۲۹۷ نفر مصدوم شده‌اند که ۱۲۸ نفر از آنان توسط هلال احمر به مراکز درمانی منتقل و ۶۶ نفر نیز به صورت سرپایی مداوا شده‌اند. در این حوادث ۴ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. همچنین ۴ نفر نجات یافته و ۱۳۸ نفر نیز اسکان داده شده‌اند.

یوسفی ادامه داد: براساس تفکیک انواع حوادث، ۹۶ مورد مربوط به حوادث ترافیکی، ۷۰ مورد مراجعه حضوری، ۳۱ مورد حوادث صنعتی و کارگاهی، ۱۵ مورد فوریت‌های پزشکی و ۵ مورد حوادث کوهستانی بوده است. همچنین یک مورد آتش‌سوزی و انفجار با ۳۶ نفر حادثه دیده و یک مورد مفقودی نیز در این آمار فعالیت‌های سال گذشته این پایگاه به ثبت رسیده است.

به گفته معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان اصفهان برای انجام این مأموریت‌ها، ۲۲۹ تیم عملیاتی با حضور ۲۴۷ پرسنل امداد و نجات، ۳۹ امدادگر داوطلب و ۹ نجاتگر داوطلب به کار گرفته شده‌اند.

همچنین ناوگان ترابری هلال احمر شامل ۱۶۶ دستگاه آمبولانس بدون کمک، ۱۴ دستگاه آمبولانس کمک دار و ۲ دستگاه خودرو نجات تیپ ۲ بوده و ۵۷۳ قلم تجهیزات عملیاتی نیز در این عملیات‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

معاون امداد و نجات استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین فعالیت پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد در سال گذشته مربوط به حوادث بخش ترافیکی بوده است، گفت: پایگاه امداد و نجات شهدای فولاد سه‌راهی مبارکه یکی از فعال‌ترین پایگاه‌های استان است که کمبود تجهیزات و امکانات یکی از چالش‌های اصلی این پایگاه در امداد رسانی است.

نقش صنایع در کاهش مراجعات به هلال احمر با تقویت HSE

محسن مؤمنی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اصفهان نیز با تاکید بر ظرفیت بالای صنایع استان، خواستار افزایش مشارکت آن‌ها در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی شد و از شرکت فولاد مبارکه به عنوان نمونه‌ای موفق در این زمینه یاد کرد.

مؤمنی با اشاره به اینکه صنایع می‌توانند با تقویت سیستم‌های خودامدادی و HSE، از حجم مراجعات به هلال احمر بکاهند. بر ضرورت حمایت‌های گسترده‌تر صنایع استان برای ارائه خدمات بهتر امدادی به آسیب دیدگان تاکید کرد.

گفتی است؛ عملیات ساخت پایگاه امداد و نجات سه‌راهی مبارکه در سال ۱۳۹۳ با درخواست جمعیت هلال احمر از فولاد مبارکه آغاز و این پایگاه در زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع در مجاورت پلیس راه اصفهان- شیراز ساخته شد. این مرکز در دو طبقه و با ظرفیت اسکان ۲۰۰ نفر در دو بخش مجزا، دارای امکاناتی نظیر کشیک امداد و نجات، اتاق درمان، پارکینگ و استراحتگاه امدادگران است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =