خاک معدنی

طبق آمار اداره گمرک چین مجموع صادرات ۱۷ نوع خاک‌های معدنی این کشور در ماه آوریل چهار هزار و ۷۸۵ تن برآورد شد که این میزان در مقایسه با ماه مارس از کاهش ۱۵.۶درصدی صادرات حکایت می‌کند. بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد قیمت جهانی‌ خاک‌های معدنی کمیاب باوجود کاهش عرضه تغییر محسوسی نکرده است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، صادرات خاک‌های معدنی کمیاب در چین در ماه آوریل نسبت به ماه مارس کاهش یافت. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط اداره کل گمرک چین مجموع صادرات ۱۷ نوع خاک‌های معدنی این کشور طی یک ماه گذشته چهار هزار و ۷۸۵ تن برآورد شد که این میزان در مقایسه با آوریل سال گذشته از افزایش حدود هزار تنی صادرات خاک‌های معدنی در این کشور حکایت می‌کند چرا که شرکت‌های معدنی چین در آوریل ۲۰۲۴ تنها چهار هزار و ۵۶۶ تن خاک معدنی به بازارهای جهانی عرضه کردند. در مقابل چینی‌ها در ماه مارس حدود پنج هزار و ۶۶۶ تن از انواع خاک معدنی را استخراج و روانه بازار جهانی نمودند. در مجموع آمار منتشر شده توسط اداره گمرک چین از کاهش ۱۵.۶ درصدی صادرات خاک‌های معدنی کمیاب در ماه آوریل نسبت به مارس ۲۰۲۵ حکایت می‌کند. در جست‌وجوی علت این موضوع مشخص شد دولت چین در چهارم ماه آوریل در واکنش به تعرفه‌های تجاری آمریکا هفت دسته از عناصر خاکی کمیاب متوسط و سنگین شامل ساماریوم، گادولینیوم، تربیم، دیسپروزیم، لوتتیم، اسکاندیم و ایتریم را در فهرست محدودیت‌های صادراتی خود قرار داد و میزان صادرات این خاک‌های معدنی را از هفته نخست آوریل به حداقل رساند، تا جایی که شرکت‌های معدنی این کشور نیز ملزم به کاهش استخراج این هفت دسته از عناصر خاکی کمیاب شدند.

ثبات قیمت عناصر خاکی باوجود کاهش عرضه توسط چین

طبق آمار منتشر شده از سوی اداره کل گمرک چین مجموع صادرات خاک‌های معدنی این کشور طی چهار ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ به ۱۸ هزار و ۹۶۲ تن رسید که این رقم بیانگر افزایش صادرات قبل ۵.۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است. همچنین میزان واردات بعضی از عناصر خاکی کمیاب به چین در ماه گذشته چهار درصد نسبت به آوریل ۲۰۲۴ افت پیدا کرد و به ۱۲ هزار و ۶۲۳ تن رسید. مجموع واردات خاک‌های معدنی کمیاب به چین از ژانویه تا آوریل ۲۰۲۵ نیز با کاهش ۲۳.۶ درصد نسبت به چهار ماه ابتدایی سال گذشته ۳۷ هزار و ۳۰۲ تن برآورد شد. بررسی وضعیت بازار جهانی خاک‌های معدنی کمیاب طی یک ماه گذشته از ثبات نسبی قیمت‌ها حکایت می‌کند و کاهش صادرات بیش از یک هزار تنی این خاک‌ها توسط چینی‌ها تاکنون تأثیر بسزایی بر قیمت‌های جهانی نداشته است. با این حال رویترز مدعی است قیمت عناصر خاکی در صورت تداوم سیاست‌های صادراتی چین و اعمال محدودیت‌ها طی ماه‌های آینده رشد قابل توجهی پیدا می‌کند و عرضه جوابگو تقاضا جهانی نخواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =