میلگرد

سقوط قیمت آهن‌آلات یک ماه قبل در بازارهای جهانی آغاز شد و در داخل کشور با ریزش قیمت دلار در بازار غیررسمی شدت گرفت. بسیاری از انواع آهن‌آلات در طول یک ماه گذشته تا بیش از ۱۰ درصد از قیمت خود را از دست داده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، جنگ تجاری دولت جدید آمریکا و اعمال تعرفه‌های وارداتی سنگین بر محصولات چینی از حدود ۱ ماه قبل منجر به ریزش قیمت آهن‌آلات در بازارهای جهانی شد. شدت ریزش‌ها حاشیه سود بسیاری از آهن‌آلات را منفی کرد و معاملات را به رکود رساند. در بازار داخلی همزمان با ریزش قیمت‌ها در بازارهای جهانی نرخ دلار در بازار غیررسمی نیز سقوط بیش از ۲۰ درصدی را به ثبت رساند و به دنبال آن قیمت آهن‌آلات در بازار آزاد ریزشی شد. بررسی آخرین قیمت‌های اعلامی از سوی آهن فروشان نشان می‌دهد با وجود گذشت بیش از ۱ ماه همچنان کاهش قیمت آهن‌آلات در بازار آزاد ادامه‌دار است.

در بازار میلگرد قیمت بعضی از محصولات نزدیک ۸ هزار تومان برای هر کیلوگرم کاهش یافت. اگرچه روند ریزشی بعضی از انواع میلگرد در معاملات هفته اخیر کند شد. روند قیمتی چند نوع میلگرد در بازار آزاد به قرار نمودار زیر است:

سقوط قیمت در بازار آهن‌آلات ادامه دارد

قیمت هر کیلوگرم میلگرد ۱۲ ذوب آهن از ۲۱ فروردین ماه تا کنون با افت بیش از ۱۱ درصدی از کیلویی ۳۹,۳۰۰ تومان به ۳۴,۸۰۰ تومان رسید. اواسط فروردین ماه قیمت هر کیلوگرم میلگرد به کانال ۴۰ هزار تومان وارد شده بود ولی اکنون کف قیمت میلگرد بین کیلویی ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان است و در صورت ادامه روند نزولی انتظار می‌رود قیمت میلگرد کانال ۳۰ هزار تومان را از دست بدهد. به طور معمول تقاضا برای آهن‌آلات در تابستان افزایش می‌یابد ضمن اینکه طی سال‌های اخیر محدودیت‌های توزیع انرژی منجر به افت تولید و به دنبال آن کاهش عرضه می‌شد و همین مسئله قیمت میلگرد در نیمه گرم سال را صعودی می‌کرد. با این حال فعالان بازار مدعی‌اند سطح تقاضا پایین‌تر از سال‌های گذشته است. تقاضا در بازار تیرآهن نیز پایین ارزیابی می‌شود، ضمن اینکه قیمت انواع تیرآهن مانند میلگرد در هفته‌های گذشته کاهشی بود.

کف قیمت تیرآهن در معاملات کیلویی به کانال ۳۲ هزار تومان رسید در معاملات شاخه‌ای نیز روند قیمتی چند نوع تیرآهن در بازار آزاد به قرار نمودار زیر است:

سقوط قیمت در بازار آهن‌آلات ادامه دارد

قیمت هر شاخه تیرآهن در بسیاری از ابعاد تا نزدیک ۱ میلیون تومان کاهش یافته است و همچنان برمدار نزول قرار دارد اگرچه سرعت افت قیمت در بعضی از اندازه‌ها طی یک هفته اخیر کمتر شد و در بعضی از ابعاد قیمت‌ها افزایش جزئی به ثبت رساندند. شرایط بازار نبشی و پروفیل نیز به همین قرار است. کف قیمت پروفیل در اواسط فروردین ماه در کانال ۴۰ هزار تومان قرار داشت ولی در معاملات اخیر به کانال کیلویی ۳۷ هزار تومان سقوط کرد. در بازار نبشی نیز کف قیمت‌ها به کانال کیلویی ۳۳ هزار تومان رسید ولی همچنان در این بازه قیمتی نیز تقاضایی وجود ندارد.

افت شدید تقاضا برای آهن‌آلات و محصولات فولادی تنها مربوط به بازار داخلی نیست بلکه کشورهای مختلف جهان را شامل می‌شود. متال اکسپرت در گزارشی پیرامون این موضوع نوشت بازار محصولات فولادی در بیشتر کشورهای جهان از افت تقاضا رنج می‌برند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 9 =