به گزارش خبرنگار ایراسین، کاهش ۱.۷۶ درصدی قیمت بیتکوین با رشد بیش از ۷ درصدی قیمت اتریوم در معاملات یک هفته اخیر همراه شد. بیتکوین به فاصله کمتر از هزار دلاری تا ۱۰۰ هزار دلاری شدن پیشرفت و تا محدوده ۹۱ هزار دلار ریخت ولی قیمت سایر رمزارزها افزایشی بود. رمزارز استعار در معاملات ۱ هفته اخیر به بازدهی نزدیک به ۹۰ درصدی رسید، رمز ارز سند نیز بیش از ۸۰ درصد رشد کرد و قیمت رمز ارز آلگو بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت.
دو رمز ارز ریپل و کاردانو نیز با وجود کاهش قیمت بیتکوین به روند صعودی هفتههای قبل خود ادامه دادند. رمز ارز ریپل با رشد بیش از ۱۸ درصدی به کانال ۱ دلار و۶۵ سنت رسید. قیمت این رمز ارز در طول ۱ ماه گذشته ۲۱۸ درصد افزایش یافتهاست. رمز ارز کاردانو با ثبت بازدهی ۲۰۳ درصدی در یک ماه گذشته به بیش از ۱ دلار و ۸ سنت رسید. در این شرایط شتکوینهای کریپتو کارنسی نیز نوسانات سنگینی انجام میدهند. قیمت تعدادی از شتکوینها در مدتی کمتر از ۱ هفته رشدهای چند صد درصدی به ثبت رساند و سپس سقوط سنگینی را تجربه کردند. برای مثال قیمت شتکوین PNUT با وجود رشد بیش از ۱ میلیون درصدی در ۱ هفته، تنها در چند ساعت نزدیک به ۹۵ درصد سقوط کرد.
با وجود رشد چند صددرصدی بسیاری از رمزارزها همچنان شاخصها از ورود نقدینگی به بیتکوین خبر میدهند، ضمن اینکه شاخص اتریوم به بیتکوین روند نزولی دارد. رمزارزهای بزرگ بازار مانند اتریوم هنوز به سقف تاریخی خود نرسیدهاند. ضرب تتر در شبکههای مختلف در حال افزایش است که این مسئله بیانگر به معنای ورود سرمایهگذاران جدید به بازار رمزارزهاست از طرفی سرمایهگذاران بزرگ بازار رمزارزها نیز همچنان به دارایی بیتکوین اضافه میکنند. برای مثال MicroStrategy تنها در هفته گذشته ۵۵۵۰۰ عدد بیتکوین خرید.
شرکت MicroStrategy تنها در ماه نوامبر ۱۳۴ هزار بیتکوین به ارزش ۱۱.۴ میلیارد دلار به سبد سرمایهگذاری خود اضافه کرده است. بر اساس گزارشها MicroStrategy آخرین خرید بیت کوین خود را با میانگین قیمت ۹۷۵۰۰ دلار انجام داده است.
بازار رمزارزها به روایت ریال
تتر از ابتدای آذرماه در کانال ۷۰ میلیون تومان بود و کاهش نرخ ارز در بازار غیررسمی نیز موفق به کاهش قیمت تتر در صرافیهای داخلی نشد. قیمت ریالی بیتکوین در در محدوده ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تا ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان نوسان میکند و هر اتریوم به ارزش بیشتر از ۲۵۰ میلیون تومان رسید. با افزایش قیمت ریالی هر ریپل به بیش از ۱۱۰ هزار تومان حجم معاملات این رمز ارز در صرافیهای داخلی افزایش یافت.
دادههای غیررسمی نشان میدهد حجم معاملات رمزارزها در صرافیهای داخلی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. حجم معاملات میمکوینها در صرافیهای داخلی به مراتب بالاتر است. شیبا، پهپه، ناتکوین، داگز، دوجکوین و فلوکی از جمله این میمکوینهای پر تقاضا در صرافیهای داخلی هستند.
چه زمانی آلت سیزن آغاز میشود؟
در بازار کرپتوکارنسی به فاز صعودی رمزارزها به جز بیتکوین، آلت سیزن میگویند. در این فاز بسیاری از رمزارزها مانند اتریوم سقف تاریخی جدیدی به ثبت میرسانند. یکی از نشانههای آغاز آلتسیزن کاهش دامیننس یا نفوذ بیتکوین در بازار است. دادهها نشان میدهد نفوذ بیتکوین در طول دو هفته آخر کاهش یافتهاست.
سال ۲۰۲۱ دامیننس بیتکوین از محدوده ۷۰ درصد ریزشی شد و آلت سیزن آغاز شد ولی در سال ۲۰۲۴ دامیننس بیتکوین سه مرتبه برای عبور از سطح ۶۰ درصد ناتوان بود. دامیننس تتر نیز به شدت در حال کاهش است ولی دامیننس اتریوم و سایر رمزارزها افزایش یافتهاست. با کاهش نفوذ بیتکوین و تتر و در مقابل رشد نفوذ اتریوم و سایر رمزارزها احتمال آغاز آلت سیزن در هفتههای آینده وجود دارد.
ارسال نظر