کبالت

افزایش مصرف لیتیوم و جایگزینی باتری‌های لیتیومی آهن فسفات بدون کبالت باعث شده مصرف کبالت در صنایع مرتبط با انتقال انرژی در سال جاری کاهش یابد. جدیدترین پیش‌بینی‌های موسسه CRU نیز از کاهش چشمگیر قیمت کبالت در سال ۲۰۲۵ حکایت می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایراسین، زنگ خطر کاهش مصرف کبالت در جهان به صدا درآمد. شرکت چینی CMOC Group به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده کبالت در جهان طی بیانیه‌ای از افزایش مصرف لیتیوم و جایگزینی باتری‌های لیتیومی آهن فسفات بدون کبالت یا LFP در سال‌های اخیر خبر داد، به دنبال این موضوع مصرف کبالت در صنایع مرتبط با انتقال انرژی به سرعت در حال کاهش است. به گزارش مؤسسه CRU، میزان استفاده از باتری‌های EV حاوی کبالت در چین از ۴۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۳۱ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت.

طبق توضیحات ژو زینگ (Zhou Xing)، سخنگوی شرکت معدنی CMOC مصرف کبالت در تولید باطری به میزان گذشته نیست و روز به روز از ارزش این فلز معدنی به دلیل کارایی پایین در صنایع مختلف کاسته می‌شود. از این رو شرکت‌های معدنی فعال در حوزه تولید کبالت باید به عرضه فلزات معدنی دیگری بپردازند و تولید کبالت باتوجه به روند ریزشی قیمت آن صرفه اقتصادی ندارد. علاوه بر این احتکار و کاهش عرضه کبالت از کاهش قیمت‌ها جلوگیری نخواهد کرد چراکه هزینه انبارگردانی این فلز معدنی بسیار زیاد است.

چشم‌انداز نزولی قیمت کبالت در سال ۲۰۲۵

شرکت معدنی CMOC Group باتوجه به کاربرد کبالت در تولید باتری، دو معدن بزرگ مس و کبالت خود را در سال جاری توسعه داد که نتیجه آن شکستن رکود تولید کبالت آن‌ها در ۹ ماه ابتدایی سال جاری بود. در مقابل افت تقاضا از سوی شرکت‌های خودروسازی برقی و توجه بیشتر تولیدکنندگان به لیتیوم به جای کبالت باعث شد قیمت کبالت در چین در سال ۲۰۲۴ به پایین‌ترین سطح خود برسد تا جایی که کبالت پیش‌تر در سال ۲۰۱۶ چنین افت قیمتی را تجربه کرده بود. توماس متیوز ( Thomas Matthews)، تحلیلگر مواد باتری در مؤسسه CRU نیز از چشم‌انداز نزولی قیمت کبالت در بازار جهانی برای سال آینده خبر داد. به اعتقاد این تحلیلگر قیمت کبالت در سال ۲۰۲۵ کاهش چشمگیری پیدا می‌کند و شاید سال‌ها زمان ببرد تا اهمیت کبالت و قیمت آن به جایگاه سابق بازگردد.

مس به جای کبالت

کارشناسان حوزه معادن بر این باورند اگرچه کبالت همچنان در آلیاژهای هوافضا و صنایع پتروشیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی کاهش مصرف این فلز معدنی در صنایع مرتبط با انتقال انرژی، افت تولید آن را در سال ۲۰۲۵ به همراه خواهد داشت. بر اساس بیانیه جدید شرکت چینی CMOC Group، این غول معدنی تولید کبالت را در سال آینده به حداقل میزان ممکن خواهد رساند و به جای کبالت به تولید مس روی خواهد آورد. طبق ارزیابی‌های بلومبرگ میزان تقاضا برای مس در سطح جهانی روند صعودی به خود گرفته و افزایش بهره‌برداری از معادن فلز سرخ برای شرکت‌های معدنی سود بالایی به همراه خواهد داشت.

کبالت با روند ریزشی به استقبال سال ۲۰۲۵ می‌رود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =