فردین آقا بزرگی

فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: باتوجه به وجود عوامل بسیاری برای رشد بازار سرمایه و تاثیرات بیش از اندازه اخبار سیاسی بر بورس، احتمال تداوم روند نزولی ضعیف است و در محتمل‌ترین حالت شاهد ثبات و چرخش بورس به سمت مثبت خواهیم بود زیرا نقشه اقتصادی دنیا اجازه شدت گرفتن تنش‌ها در منطقه را نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار سهام در حالی وارد دومین ماه از پاییز ۱۴۰۳ شد که با افت سنگین شاخص‌ها و خروج پول حقیقی رو به رو بود و امید از دل اهالی بازار رخت بربسته بود. ولی نماگرهای اصلی بازار سرمایه پس از چند روز خونین در پنجمین روز از آبان سال جاری سبز قامت شدند و شاخص کل افزایش ارتفاع داد. در پایان معاملات روز گذشته شاخص کل بورس تهران با رشد حدود ۲۴ هزار واحد معادل ۱.۲۴ درصدی برای بازپس‌گیری کانال دو میلیون واحدی با قدرت پیشروی کرد و در سطح یک میلیون و ۹۹۵ هزار واحدی قرار گرفت. ارتفاع شاخص هم‌وزن روز گذشته پنج هزار و ۴۶۹ واحد افزایش یافت و به سطح ۶۶۱ هزار واحدی رسید. همچنین روز گذشته هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار شد و فولاد، فملی و وبملت بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل ایفا کردند.

چرخش بورس به مدار مثبت/  احتمال تداوم روند نزولی بازار سرمایه ضعیف است

سبز شدن قامت بازار سرمایه در روزبه خون کشیده شدن بازار طلا و ارز، دید اهالی بورس را به بازار تغییر داده تا امید دوباره در دل آن‌ها جوانه بزند. با این حال کارشناسان مدعی‌اند برای بازگشت به روزهای خوش بورس مسیر طولانی وجود دارد. فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با رشد بازار سرمایه طی روز اخیر و پایدار یا موقتی بودن این روند صعودی به خبرنگار ایراسین می‌گوید: عوامل بسیاری برای رشد بورس وجود دارد و ارزندگی بسیار بالا بازار سرمایه در مقایسه با سایر بازارهای پر حباب یکی از دلایل اصلی رشد پایدار آن طی روزهای آتی محسوب می‌شود، برای مثال قیمت سکه و ارز به‌یکباره در زمانی کوتاه افت پیدا کرد ولی بازار سهام به مدار اصلی خودش بازگشت. با این حال نمی‌توان صعود بورس در پنجمین روز از آبان ماه را به منزله رشد پایدار و چرخش آن بر مدار صعود تلقی کرد.

آقابزرگی ادامه می‌دهد: فراموش نکنید که شاخص کل بازار علیرغم رشد بیش از ۲۰ هزار واحدی کماکان روی مرز دو میلیون واحد یعنی شاخص مرداد سال ۹۹ قرار دارد. با این حال بازار سرمایه قابلیت رشد داشته و از بازدهی مناسب‌تری نسبت به دیگر بازارهای برخوردار است.

طبق توضیحات این کارشناس بازار سرمایه بررسی و مقایسه شاخص‌های بسیاری از ارزندگی بالا بورس حکایت می‌کند، آقابزرگی دراین‌باره اظهار می‌کنند: از جمله شاخص‌هایی که بیانگر ارزندگی بازار سرمایه است باید به کاهش نسبت P/E در بورس اشاره کرد که این نسبت از حدود ۳۸ واحد در سال ۹۹ به کمتر از پنج در شرایط فعلی رسیده است. یا کاهش ارزش دلاری بازار که از ۳۲۰ میلیارد دلار به کمتر از ۱۳۰ میلیارد دلار افت پیدا کرد. همچنین پتانسیل افزایش سود و درآمد شرکت‌ها ناشی از اختلاف قیمت ارز نیما با بازار آزاد و حرکت به مرور ارز نیما به سمت بالا بیانگر ارزندگی بازار سرمایه است.

آقابزرگی با اشاره به اثرپذیری بالای بازار سرمایه از تنش‌های منطقه طی روزهای اخیر به عنوان عاملی دیگر برای ارزندگی بورس می‌گوید: بازار سرمایه به دلیل نقدشوندگی بالا بیشترین اثر را طی روزهای گذشته از افزایش تنش‌های لفظی، غیرلفظی و نظامی ناشی از منطقه تجربه کرد و تنش‌های منطقه بیش از اندازه روی بازار سهام اثر گذاشت. در مقابل اوج گرفتن تنش‌ها طی روز گذشته و حمله مستقیم به بازار فاز نزولی نداد. به بیان دیگر بازار سرمایه پیش‌تر تأثیرات خود را از تنش‌ها گرفت و به نظر من بیش از این تأثیری نخواهد گرفت چراکه زمزمه‌های آتش بس در منطقه به گوش می‌رسد.

در انتها آقابزرگی درباره پیش‌بینی وضعیت بازار سرمایه طی روزها آینده توضیح می‌دهد: پیش بینی کوتاه مدت من این است که با توجه به عوامل گفته شده، ارزندگی بالا و تأثیرات بیش از اندازه اخبار سیاسی، دیگر جایی برای منفی شدن بازار سرمایه وجود ندارد. در محتمل‌ترین حالت ممکن شاهد ثبات و چرخش بازار به سمت مثبت خواهیم بود. به اعتقاد بنده تنش‌ها تا حدود زیادی فروکش خواهد کرد و نقشه اقتصادی دنیا اجازه شدت گرفتن تنش‌ها در منطقه با توجه به وجود شاهراه اصلی ورود خروج نفت و فرآورده‌های نفتی را نمی‌دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =