• ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۸
  • کد خبر: 33731
  • readingTime: ۳ دقیقه
گاز فولادی ها

واحدهای تولیدی نبض اقتصاد هر کشور هستند و اگر واحدهای تولیدی به هر دلیلی دچار مشکل شوند، اقتصاد کشور نیز با چالش مواجه می‌شود، در سال‌جاری و در تابستان برای برخی واحدهای تولیدی در مصرف برق محدودیت‌هایی ایجاد شد و اکنون در فصل زمستان نیز با محدویت در مصرف گاز مواجه شدند، خسارت‌های ناشی از این تعطیلی‌ها گاهی جبران‌ناپذیر است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، صنایع فولاد، ذوب‌آهن و پتروشیمی جزو صنایع مادر در کشور محسوب می‌شوند و بنابراین اگر خللی در تولید این صنایع ایجاد شود، سایر کارخانجات وابسته که ماده اولیه برای تولید خود را از این واحدها اخذ می‌کنند به مشکل بر خواهند خورد.

عموما فولاد به دو روش میدرکس و کوره بلند در کشور تولید می‌شود که تنها ۱۰ درصد این تولید به روش کوره بلند است، کارخانجات فولادی که عمدتا به روش میدرکس تولید می‌کنند، گاز به‌عنوان یکی از مواد اولیه آن‌ها برای تولید محسوب می‌شود، شاید یکی از دلایلی که واحدهای تولید فولاد بر این مبنا پایه‌گذاری شدند، به این دلیل است که کشور ایران جزو تولیدکننده‌های اصلی گاز در جهان محسوب می‌شود.

از ابتدای آذرماه سال جاری و باتوجه به سرمای بی‌سابقه در برخی از نقاط کشور سهمیه اختصاص یافته به صنایع فولادی به یک سوم کاهش پیدا کرد و مجدد از ابتدای دی‌ماه این سهیمه کاهش پیدا کرده است و تولید فولاد در کشور به شکل محسوسی کاهش پیدا کرده است.

واحدهای فولادی در کشور به‌صورت زنجیره به هم متصل هستند و اگر یک زنجیر در این بین دچار مشکل شود، مابقی واحدها نیز دچار مشکل می‌شوند، امروز صنعت فولاد شاهراهی برای تولید سایر محصولات مانند لوازم خانگی، خودرو و صنایع ساختمانی است، اکنون قیمت فولاد به شکل دستوری مدیریت می‌شود و اگر روند کاهش تولید ادامه پیدا کند، به‌زوی شاهد افزایش قیمت مسکن، خودرو و لوازم خانگی خواهیم بود.

هنوز زمان دقیقی برای پایان محدودیت‌های تخصیص گاز به صنایع و به‌ویژه واحدهای فولادی اعلام نشده است، واحد فولاد سفیددشت در چهارمحال و بختیاری به حالت تعطیل درآمده و امکان دارد که این واحد تولیدی در صورت تداوم تعطیلی خسارت‌های سنگینی را متحمل شوند و نتوانند طرح‌های توسعه‌ای خود را به مرحله اجرا برسانند.

هنوز مجوز باز کردن شیرهای گاز واحدهای صنعتی اخذ نشده است

محمدکاظم منزوی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری در خصوص محدودیت‌های ایجاد شده برای فعالیت صنایع بزرگ در استان مانند فولاد برای مدیریت مصرف انرژی در کشور، اظهار کرد: محدودیت برای تخصیص گاز تنها مختص این استان نیست و واحدهای تولیدی سایر استان‌ها نیز شامل این محدودیت‌ها شده است، برای مثال از ۱۵ خط موجود در فولاد مبارکه اصفهان تنها یک خط فعال است و حدود سه چهارم آن تعطیل است.

وی افزود: واحدهای تولیدی که با برق در حال فعالیت هستند به کار خود ادامه دادند، در چهارمحال و بختیاری تلاش شد تا این مسئله مدیریت شود، مرکز دیسپاچینگ شرکت ملی گاز برای واحدهای تولیدی در مصرف گاز محدویت ایجاد کرده است، زیرا مصرف گاز در بخش خانگی اولویت دارد.

منزوی با بیان اینکه علاوه بر فولاد و پتروشیمی، گاز برخی صنایع کاشی و سرامیک نیز در حد گرم کردن کوره به آن اختصاص داده شد و به همین دلیل تعطیل شدند، توضیح داد: درصدد هستیم تا با اخذ مجوز محدودیت مصرف گاز را کاهش بدهیم و واحدهای که اشتغال بالایی دارند کم کم تخصیص گاز آن‌ها را بالا ببریم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: محدودیت تخصیص گاز برای صنایع به این علت است تا گاز به استان‌های شمالی برسد، هنوز مجوز باز کردن شیرهای گاز واحدهای صنعتی اخذ نشده است و در صورت اخذ واحدها به نوبت وارد مدار می‌شود.

محدویت مصرف گاز در صنایع هنوز ادامه دارد

جهانبخش سلیمیان مدیرعامل شرکت گاز چهارمحال و بختیاری در خصوص زمان پایان محدودیت تخصیص گاز برای صنایع بزرگ، اظهار کرد: هنوز تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده است.

وی تصریح کرد: تا زمانی شاهد ناترازی در مصرف گاز در بخش خانگی باشیم، این محدویت ادامه دارد، مرکز دیسپاچینگ شرکت گاز برای تعیین سهمیه صنایع تصمیم‌گیری می‌کند، فولاد مبارکه اصفهان نیز حدود ۷۰ درصد فعالیت خود را کاهش داده و این محدویت تنها شامل واحد فولاد سفیددشت نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =