-
یادداشت؛
زنگ خطر محدودیتهای انرژی برای صنعت فولاد
فولاد خوزستان، در سال ۱۴۰۳ با چالش هایی تحمیلی و بیرونی مواجه شده است. این شرکت، علیرغم آمادگی کامل برای تولید پایدار، از خردادماه سال جاری با محدودیتهای انرژی برق روبرو شد که منجر به توقف کامل خط تولید و از دست رفتن میزان قابل توجهی از تولیدات آن گردید. این موضوع، در شرایطی که صنعت فولاد بهعنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور نقش ایفا میکند، پیامدهای جدی و جبرانناپذیری برای این شرکت و کل صنعت به همراه داشته است.
-
یادداشت؛
بازیافت فولاد گامی بزرگ برای رسیدن به تولید فولاد سبز
بازیافت فولاد گامی مؤثر برای کاهش مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست است و راهکاری اساسی برای تحقق تولید فولاد سبز تلقی میشود.
-
یادداشت؛
۳ اقدام مهم برای توسعه صادرات فولاد کشور/ همه فولادیها به خوبی ادای دین کردهاند
صادرات فولاد از ایران نیاز به تقویت سه بخش مهم شناسایی بازارهای جدید، بهبود کیفیت محصولات و ارتقای فناوری و نوآوری برای تولید دارد و از این رو با تحقق این امر میتوان توسعه بهتر صادرات به بازارهای جهانی را شاهد بود.
-
یادداشت؛
صادرات نشانگر سلامت چرخه اقتصاد در هر کشور است
صادرات را اگر نتیجه تولیدِ با کیفیت، تولید با صرفه اقتصادی و تولید دارای قدرت رقابت منطقهای و جهانی بدانیم آنگاه میتوان گفت صادرات نشانگر سلامت چرخه اقتصاد در هر کشور است.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
سایه هزینهتراشی بر سر اشتیاق والدین در بازگشایی مدارس
این روزها مدارس با دغدغه والدین از لحاظ درسی و تنوع سفارشهای معلمان به دانش آموزان در طول یکسال تحصیلی آغاز میشود.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین:
کاهش نرخ ارز با مدیریت سیاست خارجی
مسائل سیاسی موجود دست دولت را برای دنبال کردن یک سیاست اقتصادی مشخص در حوزه بازار ارز بسته است. تا زمانی که سیاستهای خارجی مدیریت نشود، دولت نمیتواند تحول پایداری در حوزه بازار ارز و کاهش قیمتها ایجاد کند. در حقیقت سیاست خارجی یک ضرورت برای اصلاحات اقتصادی در کشور است.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
حرکت اقتصاد ایران به سمت کاهش نرخ تورم
سناریوهای مختلفی برای آینده اقتصاد ایران وجود دارد. کشور به سمت کاهش نرخ بهره حقیقی منفی حرکت خواهدکرد و تا انتهای سال شاهد چرخش نرخ بهره حقیقی از منفی به مثبت خواهیم بود. در صورت تحقق این سناریو نرخ تورم نیز کاهش خواهد یافت.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
هوش مصنوعی در شرکتهای بزرگ فولادی چه جایگاهی دارد؟
هوش مصنوعی در شرکتهای بزرگ فولادی به عنوان یک ابزار کلیدی برای بهینهسازی فرآیندها، کاهش هزینهها، بهبود کیفیت محصولات و حفظ محیط زیست عمل میکند که در رقابتپذیری شرکتهای فولادی در بازار جهانی با استفاده از هوش مصنوعی میتوان بهرهوری را افزایش و به مزایای استراتژیک مهمی دست یافت.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
۵ راهکار ماندگاری ایران در جمع ۱۰ تولید کننده برتر فولاد جهان
بر اساس اعلام انجمن جهانی فولاد، ایران در سال ۲۰۲۴ نیز به عنوان یکی از ۱۰ شرکت برتر دنیا در زمینه تولید فولاد معرفی شد، ۵ راهکار برای ابقای ایران در بین ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد جهان پیشنهاد میشود که البته این راهکارها در برخی از شرکتهای فولادی از جمله فولادمبارکه به عنوان ۵ استراتژی تعریف و بخشهایی از آن نیز اجرایی شده است.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
مردی فراتر از مرزها؛ نگاهی به شخصیت و راهبردهای سید حسن نصرالله
شهید سید حسن نصرالله که به سید رهبران جهان عرب مشهور بود به خاطر پافشاری بر اصول و ارزشهای خود در دفاع از مظلومان و مبارزه قاطع با استکبار لقب سید مقاومت و آزادی را گرفت. در این یادداشت دیدگاهها و شخصیت این شهید مقاومت را مورد واکاوی قرار دادهایم.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
تولید فولاد سبز و کاهش هزینههای تولید
تولید فولاد یکی از مهمترین فرآیندهای صنعتی در جهان است که تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد، محیط زیست و فناوریهای نوین دارد. با افزایش نگرانیها در مورد تغییرات اقلیمی و آلودگی محیط زیست، نیاز به تولید فولاد سبز بیش از پیش احساس میشود. فولاد سبز به فرآیندهای تولید فولاد اطلاق میشود که با استفاده از تکنولوژیهای پاک و پایدار، تأثیرات منفی بر محیط زیست را کاهش میدهد.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
ضرورت تشکیل سازمانی یکپارچه برای ایمنی و سلامت در ایران
حادثه دلخراش معدن طبس و حوادث مکرر در معادن کشور، نشان از یک نقص اساسی در سیستم نظارت و ایمنی کشور دارد. پراکندگی مسئولیتها بین وزارتخانههای مختلف، عدم هماهنگی و نبود یک نهاد متولی واحد، از جمله دلایلی است که تاکنون مانع از پیشگیری موثر از این حوادث و پاسخگویی مناسب به آنها شده است.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
صدای مقاومت؛ مروری بر بیانات تاثیرگذار شهید سید حسن نصرالله
شهید سید حسن نصرالله به سید رهبران جهان عرب مشهور بود و به خاطر پافشاری بر اصول و ارزشهای خود در دفاع از مظلومان و مبارزه قاطع با استکبار، لقب «سید مقاومت و آزادی» را به او داده بودند. زندگی او از ابعاد مختلفی قابل بررسی است اما بیانات و سخنان تاثیرگذار او اغلب تأثیر عمیقی بر افکار عمومی و سیاسی منطقه داشته است؛ بیاناتی که اکثراً بر مقاومت و وحدت تاکید داشت.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
متعادل سازی قیمت بنزین در راستای جلوگیری از هدر رفت منابع
ما یکی از پرمصرفترین کشورهای جهان در زمینه حاملهای انرژی و سوخت محسوب میشویم و قیمت حاملهای انرژی در کشور ما پایین است. قیمت بنزین در کشور میتواند متعادل شود و به حوالی فوب خلیج فارس برسد تا ثروت مملکت هدر نرود.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
ترکیب نوآورانه گردشگری سبز و صنعتی؛ راهی به سوی توسعه پایدار و مسئولیت زیستمحیطی
ترکیب نوآورانه گردشگری سبز و صنعتی منجر به ایجاد توسعه پایدار و تعهد به حفظ محیط زیست میشود که میتواند به کاهش اثرات منفی زیستمحیطی صنایع کمک کرده و در عین حال، گردشگری را به سمت رویکردهای پایدار و مسئولانه هدایت کند.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
فاجعه در اعماق زمین و ضرورت تحول در ایمنی معادن
انفجار معدن طبس که متأسفانه به تلفات جانی و خسارات مالی منجر شد، نشاندهنده اهمیت حیاتی هوشمندسازی معادن برای کاهش خطرات و افزایش ایمنی در این صنعت است. حوادثی از این دست یادآور میشوند که معادن، بهویژه معادن زغالسنگ به دلیل وجود گازهای قابل انفجار و شرایط پیچیده محیطی، به سطح بالایی از ایمنی نیاز دارند.
-
یادداشت مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه؛
خودکفایی در صنعت فولاد؛ ادای دین فولاد مبارکه به آرمان شهدا
شرکت فولاد مبارکه بهعنوان شرکتی که خود مولود انقلاب اسلامی ایران بوده و پیشران صنعت و پشتیبان سایر صنایع است، در طول دوره فعالیت خود، همواره شاهد رویدادهای موفقیتآمیز و مبارکی در زمینه خودکفایی در صنعت فولاد، تولید کمّی و کیفی محصولات و خلق دانش و ثروت و تکنولوژی بوده است و در ادامه مسیر، خود را وامدار و متعهد به آرمان شهدا و امام شهدا میداند و تا انقلاب حضرت بقیهاللهالاعظم، مدافع گفتمان انقلاب اسلامی و حریم ولایت و اسلام و ایران عزیز خواهد بود.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین
چالشها و راهکارهای توسعه بخش معدن در ایران
توسعه بخش معدن در ایران نیازمند اقدامات جدی و هماهنگ در سطوح مختلف است. اصلاح ساختار اداری، تسهیل سرمایهگذاری، حمایت از بخش خصوصی و ایجاد محیط کسب وکار شفاف و رقابتی، از جمله مهمترین اقداماتی است که باید در این راستا انجام شود.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین
تحول دیجیتال در صنعت معدن: از اتوماسیون تا هوش مصنوعی
افزایش هزینهها، نگرانیهای زیستمحیطی و نیاز به بهبود ایمنی، از جمله مهمترین این چالشهای نهفته در صنعت معدن است. اتوماسیون و هوش مصنوعی، به عنوان دو بال قدرتمند، به صنعت معدن کمک میکنند تا بر این چالشها غلبه کند.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
صنایع چگونه در حمایت از صنعت فیلم و سینما نقشآفرینی میکنند؟
صنایع از طریق حمایتهای مالی، زیرساختی و همافزایی با صنعت فیلم و سینما نه تنها به رونق سینما و فرهنگ کمک میکند، بلکه موجب ارتقای تصور عموم مردم از صنایع و ایجاد ارتباط عمیقتر با جامعه میشوند.
-
یادداشت اختصاصی؛
چگونه کارکنان را برای پذیرش صنعت ۴ آماده کنیم؟
این سالها، تولیدکنندگان با چالشهای بیپایانی برای تغییر و بهبود مدلهای تجاری و تولیدی خود روبهرو هستند. یکی از مهمترین این تغییرات، پیدایش صنعت 4 (Industry 4.0) است که فناوریهای نوینی مانند هوش مصنوعی، اتصال شبکه پیشرفته و سیستمهای فیزیکی- سایبری را دربرگرفته است.
-
یادداشت اختصاصی ایراسین؛
اهمیت تولید فولاد سبز در توسعه پایدار صنعت فولاد
تولید فولاد سبز به عنوان راهکاری موثر برای کاهش اثرات مخرب صنعت فولاد بر محیط زیست و تولید پایدار این محصول باید مورد توجه باشد.
-
یادداشت؛
سیاستهای کلی علم و فناوری با محوریت مسئولیت اجتماعی
شرایط ملی نیازمند هم افزایی توانها برای تحقق اهداف و اجرای سیاستهای کلی به ویژه برنامه هفتم توسعه و پیشرفت است که سیاستهای وزیر علوم برپایه مسئولیت اجتماعی نهاده شد و دانشگاهها و مراکز علمی و فناوری بیشاز هر زمان دیگری این مسئولیت را بر عهده دارند.
-
یادداشت رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران؛
سودآوری فولاد مبارکه عجیب نیست / به زیاندهی عادت نکنیم
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در یادداشتی نوشت: برای شرکتی مثل فولاد مبارکه که در طول ادوار مختلف بیش از ۱۰ میلیارد دلار از منابع کشور برای توسعه آن هزینه شده، ایجاد سود سالانه ۲ میلیارد دلاری دور از ذهن و عجیب و غریب نیست. عجیب این است که برخی بخشهای اقتصادی در همین شرایط اقتصادی کار میکنند و به جای سود، زیان میدهند.
-
یادداشت؛
مسئولیت اجتماعی دانشگاهها
مأموریت اصلی دانشگاه، توانمند کردن جامعه و ساخت جامعهای دانشبنیان است که دانشگاه نه تنها باید متعالی باشد، بلکه باید تلاش کند جامعه را هم متعالی کند.
-
یادداشت مدیرعامل گروه سرمایهگذاری توکافولاد؛
چالشهای توسعه صنعت نسوز در ایران
مدیرعامل گروه سرمایهگذاری توکافولاد در یادداشتی با عنوان «چالشهای توسعه صنعت نسوز در ایران» به تبیین جایگاه و اهمیت دیرگدازها در تولید و چالشهای فراروی توسعهی صنعت نسوز در ایران پرداخته است.
-
یادداشت؛
مشارکت مردم چگونه به جهش تولید کمک میکند؟
ایجاد ثبات در فضای اقتصادی کشور، رفع مشکلات در تأمین مالی بنگاه ها و ایجاد بستری مناسب برای اجرای قوانین و مقررات پیشنیازهای لازم برای ایجاد جهش تولید در کشور است. اما چگونه میتوان مشارکت مردم را برای تحقق شعار سال و جهش تولید در کشور محقق ساخت.
-
یادداشت؛
چرا بازیگران سنتی اقتصاد کشور، بازیگران جدید را به رسمیت نمیشناسند؟
در کشور ما بازیگران سنتی و در واقع قدیمیهای عرصه اقتصاد تضاد و تزاحمی با شرایط و بازیگران جدید عرصه اقتصاد پیدا میکنند و به جای اینکه حامی و پشتیبان آنها باشند در واقع خود به چالشی جدی برای رشد آنها تبدیل میشوند. اما چرا بازیگران سنتی اقتصاد کشور، بازیگران جدید را به رسمیت نمیشناسند؟
-
یادداشت؛
سند استراتژی صنعتی، چگونه به سیاستنامه توسعه ایران تبدیل میشود؟
سند راهبردی صنعت یا آنچه تحت عنوان استراتژی توسعه صنعتی شناخته شده، یکی دیگر از بیشمار اسنادی است که طی سه دهه اخیر با هدف کمک به آرمان ایران صنعتی نوشته شده است. اما به عقیده بسیاری از کارشناسان، طراحی سند راهبردی صنعت کشور که مبنایی برای توسعه صنعتی و مبتنی بر اقدام دولتی است با موانع و مخاطرات جدی مواجه است.
-
یادداشت:
بخش معدن چگونه میتواند رشد ۱۳ درصدی را محقق سازد؟
دولت برای سال جاری نرخ رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن را در نظر گرفته است؛ رشدی که به عقیده فعالان معدنی به سختی قابل تحقق است؛ چرا که این بخش تحت تأثیر آسیبهای جدی قرار دارد و نیازمند رسیدگی و برنامهریزی اساسی است. در این میان هرچند معادن بزرگمقیاس تابآوری بیشتری در برابر فشارهای وارده دارند، اما در بخشهای کوچک و میانمقیاس، شدت مشکلات وارده بیشتر است و اگر فکری به حال آنها نشود به سمت تعطیلی میروند.