عباس محسنی نیکو گفتار، مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در گفتگو با خبرنگار ایراسین در خصوص همکاری با شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیت آنها در صنعت نفت اظهار کرد: ما معتقدیم شرکتهای دانش بنیان و فناور میتوانند مشکلات و چالشهای پیش روی تولید را برطرف کنند. سیاستگذاریهای پالایشگاه تهران در حمایت از این شرکتها است تا تولیدی پایدار و کم آسیب به محیط زیست داشته باشیم. شرط لازم برای تولید پایدار، مبتنی بر دانش و فناوری است.
وی با بیان اینکه در این راستا تفاهمنامههایی را در حاشیه بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی افزود: در این راستا امضای تفاهمنامهای با شرکت راینه داران در خصوص دستیابی به دانش فنی ماده شیمیایی تتراکلریدتیله را داشتیم. این ماده در حال حاضر در ایران تولید نمیشود و به عنوان حلال در صنایع مختلف و همچنین در صنعت خشکشویی کاربرد دارد. در پالایشگاهها، این ماده در واحد ایزومسیون استفاده میشود و در مجاورت کاتالیست، از کاهش محیط اسیدی جلوگیری میکند.
مدیرعامل پالایش نفت تهران ادامه داد: اگر این ماده استفاده نشود، طول عمر کاتالیست کاهش مییابد و این موضوع میتواند فرایند تولید را با تهدید روبرو کند و منجر به کاهش کیفیت محصول تولیدی، به ویژه بنزین، شود. در حال حاضر، قیمت خرید این ماده به ازای هر کیلوگرم ۳ دلار است و برآورد ما نشان میدهد که در صنعت پالایشگاهی به حدود ۱۰۰۰ تن در سال نیاز داریم. دستیابی به این دانش فنی میتواند از خروج ۶ میلیون دلار ارز در سال جلوگیری کند.
وی همچنین به ۲ پروژه مهم این شرکت اشاره کرد: امسال به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده و ما ۲ پروژه را در دستور کار داریم یکی پروژه کیفیسازی نفت کوره و دیگری پروژه احداث نیروگاه خورشیدی است.
محسنی نیکو گفتار ادامه داد: پروژه کیفسازی نفت کوره به دنبال کاهش میزان گوگرد این محصول است تا بتوانیم آن را به استانداردهای بینالمللی برسانیم. در فاز اول، هدف ما کاهش گوگرد به زیر ۰.۵ درصد و در فاز دوم، تبدیل نفت کوره به محصولات با ارزشتر است. برای این پروژه، حدود ۲.۱ میلیارد دلار نیاز به سرمایهگذاری داریم و مدت برگشت سرمایه حدود ۷ سال پیشبینی شده است.
وی همچنین از پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ مگاواتی خبر داد و گفت: این پروژه در چهار ساختگاه در اطراف تهران و یک ساختگاه در یزد در حال اجراست. هزینه سرمایهگذاری برای این پروژه حدود ۲۷۵ میلیون دلار است و پیشبینی میشود که در مدت ۱۸ ماه به بهرهبرداری برسد.
محسنی نیکو به پروژه آبی این شرکت اشاره کرد و گفت: این پروژه با ظرفیت ۵۲ هزار متر مکعب در روز در حال راهاندازی است و با راهاندازی آن، بخشی از نیاز آب شرب تهران تأمین خواهد شد. ما طرح انتقال تصفیهخانه را نیز در دستور کار داریم تا از آب فاضلاب به عنوان آب صنعتی استفاده کنیم.
ارسال نظر