به گزارش ایراسین، امید فاضلینیا، دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران ضمن تسلیت به خانوادههای داغ دیده در حادثه بندر شهید رجایی اظهار داشت: این حادثه طبق فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، تجربه تلخی بود و هم جان افراد و هم از لحاظ اقتصادی تبعات بدی به همراه داشت؛ از این رو باید با عقلانیت اقتصادی و با هدف آسیب شناسی واکاوی و مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این حادثه سبب از دست رفتن سرمایههای انسانی در کنار خسارات مالی شد، جر شد تا سرمایههای انسانی را به راحتی از دست دهیم، افزود: نه تنها نباید این اتفاق را فراموش کنیم، بلکه باید کاری کنیم تا این موارد مشابه تکرار نشود چرا که هزینههای ملی و اعتباری سنگینی را برای کشور ایجاد میکند.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران عنوان کرد: نه تنها اینگونه حوادث منجر به افزایش هزینههای دولتی میشود بلکه سرمایه گذار نیز به سیستم گمرکی اعتماد نمیکند و تبعات بدی در حوزه تولید و اقتصاد کشور است.
نیازمند آسیب شناسی در حادثه بندر شهید رجایی هستیم
وی با تاکید بر اینکه نیازمند آسیب شناسی در حادثه بندر شهید رجایی هستیم، گفت: در این شرایط نیاز به همدلی و همراهی بیشتر دستگاهها برای خروج از این وضعیت هستیم و اینکه باید عوامل مختلف بررسی شود که چه عواملی منجر به بروز چنین حادثهای شد.
فاضلی نیا بیان داشت: در این شرایط فعلی کشور، نیازمند دقت نظر و هماهنگی بیشتر در تصمیمهای مدیران و جرأت و جسارت هستیم.
وی یکی از مشکلات را تعلل در نظام تصمیمگیری مدیریتی عنوان کرد و افزود: در دورههای زمانی مختلف شاهد اتفاقهایی هستیم که نیازمند تصمیمگیری به موقع بود اما مشکل اینجاست که گاهی تصمیمها به موقع گرفته نمیشود و گاهی هم تصمیمها به موقع گرفته میشود اما فرایندهای طولانی اداری باعث میشود که این تصمیم تحت شعاع قرار گیرد.
جسارت مدیران باید اولویت قرار گیرد
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران تاکید کرد: مدیران باید به جایگاه خود در سیستمهای اداری اشراف کامل داشته باشند و در سمتهای مسئولیتی درست جانمایی شوند تا در همه مواقع پاسخگو و دارای تعهد سازمانی در قبال گفتار و کردار باشند.
وی با بیان اینکه باید در حادثه بندر شهید رجایی به دنبال اصلاح ساختاری باشیم گفت: برنامه اصلاحی اگر بودجه بندی و زمان بندی نداشته باشه به نتیجه نمیرسد ضمن اینکه توجه به سازکار پیشگیرانه کم هزینه تر است.
فاضلی نیا عنوان کرد: در حوزه ساماندهی باید سازوکار اعمال شود تا با نگاه پیشگیرانه، شاهد کاهش هزینههای سیستمی باشیم از این رو باید ساختاری تعریف کنیم که در قالب آن بتوانیم سازوکاری را برنامهریزی و اجرا کنیم.
همه نهادهای متولی در حادثه بندر شهید رجایی آسیب شناسی کنند
وی به دلایل مختلف تأثیرگذار در حادثه بندر شهید رجایی اشاره کرد و گفت: اکنون شاهد بیان علل مختلف برای انباشت کالاها در بندر شهید رجایی از جمله قطعی سامانهها، معطلی در اختصاص ارز، کاهش هزینه انبارداری در گمرک و فرایندهای پرپیچ و خم اداری هستیم.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران اضافه کرد: هر سازمانی به دنبال شناسایی مقصر است در حالی که همه نهادهای متولی در این حوزه به خاطر اتفاقهایی که افتاده است باید پاسخگو باشند و به دنبال آسیب شناسی باشند.
وی با اشاره به اینکه انباشت مواد اولیه و عدم ترخیص کالاها بیشترین ضرر را به تولیدکننده میزند، گفت: تولیدکننده سرمایه را خوابانده است و باید سود تسهیلات بانک را پرداخت کند و برای این کار باید سرمایه باید گردش داشته باشد تا به مرحله سودآوری برسد.
فاضلی نیا عنوان کرد: تسریع در عملکرد و تصمیمگیری مدیران باعث میشود تا با نگاه منطقی و رویکرد اصلاحی دنبال رفع مشکل و برنامه زمان بندی برای جلوگیری از این حوادث باشیم.
وی بر هوشمندسازی و استفاده از تجهیزات پیشرفته در گمرکات خبر داد و گفت: نیاز به استفاده از دستگاههای پیشرفته در حوزه اسکن در بنادر و گمرکات هستیم تا کالاها به خاطر سو تصمیم گیری ها و نبود تجهیزات متروکه نشود.
دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران اضافه کرد: حجم معاملات در بندر جبل علی امارات سه برابر بندر شهید رجایی است اما توقف کالاها در این بندر با اینکه بازرسیهای سختگیرانهای دارد، از یک تا هفت روز است.
این تولیدکننده لوازم خانگی خواستار آن شد که برای ارتقای مدیریت بنادر کشور از سیستمهای سایر کشورها الگوبرداری شود و در این رابطه توضیح داد: در بنادر کشور نیاز به اصلاح موارد قانونی، سازوکار اجرایی و جسارت مدیران هستیم تا شاهد چنین حوادثی در آینده نباشیم.
ارسال نظر