به گزارش ایراسین، محمد جهانگیری در همایش طب تسکینی در درمان بیماران سرطانی که در بیمارستان فیروزگر برگزار شد، افزود: طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان مراقبتهای حمایتی تسکینی قبل از تشخیص بیماری در سراسر کشور بزودی اجرایی می شود، در حال حاضر این مراقبتها در مرحله شروع بیماری کمرنگ است و امیدواریم به مرحلهای برسیم که این مراقبتها قبل تشخیص قطعی بیماری ارائه شود.
وی با تاکید بر اینکه مراقبتهای حمایتی تسکینی باید قبل از تشخیص بیماری شروع شود، اظهار داشت: هدف از اجرای مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان رفع دغدغه های بیماران بوده و این طرح ۲۶ گام دارد و در حوزه پیشگیری، غربالگری، درمان و خود مراقبتی تعریف شده و اکنون در قم بصورت آزمایشی در حال اجراست.
جهانگیری با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۳۹۰ طب تسکینی را به عنوان دانش پذیرفته است، ادامه داد: مراقبتهای حمایتی تسکینی برای بهتر زندگی کردن بیماران و خانوادههای آنها است. طب تسکینی به هیچ وجه در روند تخصصی درمان مداخله نمیکند و به شرایط جسمی، روحی و عوارض اجتماعی، معیشتی بیمار توجه دارد.
مدیر مرکز کنترل و درمان سرطان کشور شبکه مراقبت در منزل را اصلیترین بخش مراقبتهای این مرکز برشمرد و گفت: تا قبل از تاسیس این مرکز این خدمت در کشور مغفول مانده بود و این مرکز خدمات پر هزینه را رایگان ارائه میدهد.
اجرای طب تسکینی برای بیماران مبتلا به ریه و سینه
مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان سلامت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری نیز در این همایش با بیان اینکه چالش در حوزه سرطان به شدت بیشتر از چالشهای حوزه سلامت است، گفت: ارایه طرح مدیریت بهینه و جامع بیماران مبتلا به سرطان مراقبتهای حمایتی تسکینی یک الگو و مدل خوب برای مدیریت بیماران مبتلا به سرطان بوده و این طرح بصورت آزمایشی برای مبتلا به سرطان ریه و سینه در قم در حال اجراست.
وی اظهار داشت: امروزه باید به مقوله پیشگیری بیشتر توجه شود و هزینه کرد برای آن امری ضروری است .
سرطان دومین علت مرگ و میر در کشور
حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیز در این همایش گفت: سرطان، دومین علت مرگ و میر در کشور است و هزینههای آن در آینده افزایش خواهد یافت. زیرا، درمانهای جدید، هزینه بر بوده و اگر این بیماری کنترل نشود، نظام سلامت را دچار بحران می کند.
وی با بیان اینکه ۲ درصد سرطان ها مربوط به کودکان است، اظهار داشت: اگر حمایتهای موسسه محک نبود، در هزینه های درمانی این بیماران گرفتار می شدیم و ضرورت دارد بنیادهای خیریه در رابطه با این بیماریها در کشور گسترش یابد.
ضرورت افزایش تخت های درمان بیماران سرطانی در بیمارستانها
محسن خالقیان رئیس بیمارستان فیروزگر نیز تاکید کرد: با توجه به اینکه درمان بیماران مبتلا به سرطان باید به موقع انجام شود در بسیاری از مراکز درمانی از جمله بیمارستان فیروزگر تخت های این بیماران برای بستری و انجام شیمی درمانی کم بوده و ضرورت دارد خیران در این زمینه مشارکت بیشتری داشته باشند.
وی با بیان اینکه مشکلات زیادی به خصوص به دلیل غیر واقعی بودن تعرفه های خدمات درمانی در مراکز درمانی وجود دارد، تصریح کرد: کمبود نیروی انسانی در مراکز درمانی مشهود است و باید طوری برنامه ریزی ها شود تا در آینده نظام سلامت دچار مشکل نشود.
ارسال نظر