اشتغال زندانیان

رئیس مرکز نظارت و پایش اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آمار اشتغال ایجادی کشور طی سال‌های گذشته دچار ایراد و همپوشانی حدود ۷۰۰ هزار نفری بود که آن را اصلاح کردیم.

به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، پژمان اکرامیان در حاشیه سفر به خراسان شمالی، اظهار کرد: طی سال‌های قبل، هر دستگاه یا وزارتخانه‌ای که خدمتی را به مردم و متقاضیان ارائه می‌داد، آن را به حساب اشتغال ایجاد شده می‌نوشت، درحالی که اینطور نیست و همه آنها منجر به ایجاد شغل نشده است.

وی ادامه داد: فرض می‌کنیم فلان وزارتخانه ۱۰۰ هزار مجوز یا پروانه کسب و کار ایجاد کرده است؛ آیا همه آنهایی که مجوز گرفته‌اند اقدام به راه‌اندازی شغل کرده‌اند که جزو اشتغال ایجاد شده توسط آن وزارتخانه ثبت شود؟

رئیس مرکز نظارت و پایش اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: یا فلان بانک ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت کرده؛ آیا همه آن به ایجاد شغل منتج شده که جزو آمار اشتغال ایجاد شده در کشور آن هم توسط همان بانک لحاظ شود؟

وی خاطرنشان کرد: برخی از این خدمات به تنهایی سبب ایجاد شغل نمی‌شود؛ به عبارت دیگر مجموعه‌ای از خدمت‌ها به متقاضیان است که سبب ایجاد شغل می‌شود؛ لذا نباید هر خدمت ارائه شده به مردم را به صورت جداگانه، شغل محسوب کنیم. چراکه خیلی از این افراد ابتدا آموزش دیده، تسهیلات گرفته و سپس مجوز اخذ کرده‌اند که کل این سه فرآیند منجر به ایجاد یک شغل شده است.

اکرامیان با بیان اینکه آمار سال‌های قبل کشور درباره اشغال‌زایی در بخش خصوصی، حتی تا ۷۰۰ هزار نفر نیز همپوشانی داشت و مشخصات این تعداد نفر در چند دستگاه به عنوان اشتغال ایجاد شده ثبت شده بود، تصریح کرد: برای اصلاح این ایراد در کشور که آمار اشتغال طی سال‌های گذشته براساس آن اعلام می‌شد، ورود کردیم و فرآیندهایی که سبب این همپوشانی‌ها می‌شد را در سامانه رصد اشتغال برطرف کردیم تا آمار اشتغال ایجاد شده در بخش خصوصی کشور از حالت غیرواقعی به واقعی شدن نزدیک شود.

وی گفت: بازطراحی سامانه رصد در سال گذشته انجام گرفت و سبب شد امسال مبنای محاسبه اشتغال ایجاد شده در کشور، فرآیند جدیدی باشد که در آن همپوشانی وجود نداشته باشد.

رئیس مرکز نظارت و پایش اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ایجاد زیست بوم اشتغال نیازمند زنجیره‌ای از اقدامات است، اظهار کرد: فرآیند جدید بدین گونه است که هر دستگاه در سامانه رصد اشتغال، صرفا تیک مربوط به خدمت ارائه شده مثلا تسهیلات را می زند و زمانی که زنجیره اشتغال یک شغل یا زیست بوم اشتغال تکمیل می‌شود، یک اشتغال محاسبه می‌شود تا عددی واقعی به دست آمده باشد.

وی تاکید کرد: پس از اصلاح فرآیند سیستمی در سامانه رصد، اقدام به برنامه‌ریزی نظارتی سه مرحله‌ای برای رصد اشتغال ایجاد شده کردیم که در مرحله نخست به صورت پیامکی، دوم به صورت تلفنی و در مرحله سوم به صورت میدانی اقدامات مربوط به هر یک از اشتغال ایجاد شده جمع آوری و رصد می شود تا امکان خطا نیز به صفر نزدیک شود.

اکرامیان با اشاره به اشغال ایجاد شده در بخش خصوصی کشور گفت: طی امسال در کشور ۷۰۰ هزار طرح در سامانه رصد اشتغال توسط دستگاه‌های اجرایی ثبت شده که دیگر مشکلات پیشین را از حیث همپوشانی ندارد؛ ۳۰۰ هزار مورد از آنها از مرحله نظارت تلفنی عبور کرده و فرآیند نظارت میدانی آنها نیز از روز گذشته در کشور آغاز شده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =