نشست

مدیرکل نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت با تاکید بر نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در صنعت نفت کشور خواستار همکاری سازنده و درخور توجه این شرکت‌ها با مجموعه صنعت نفت کشور شد.


به گزارش ایراسین، پرویز سنگین در حاشیه سومین روز برگزاری بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی با عنوان هم‌اندیشی فعالان اکو سیستم استارتاپی انرژی ایران گفت: بر اساس دستور وزیر نفت، پیگیری فعالیت‌های مجموعه استارتاپی به معاونت نظام تامین و تجاری‌سازی فناوری وزارت نفت سپرده شد تا فعالیت‌های صاحبان ایده بررسی و ارزیابی شود.
سنگین با بیان این‌که فعالیت‌های مجموعه‌ استارتاپی کشور به لحاظ این‌که نوآوری‌های لازم را به صنعت نفت تزریق می‌کنند حائز اهمیت است، افزود: به دنبال این هستیم تا از تجربه‌های گذشته و کنونی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که به‌طور مشخص پیگیر مسائل مربوط به استارتاپ‌ها بوده‌اند، نهایت بهره را برده و این تجربه‌ها را برای تحقق اهداف پیش‌روی معاونت تامین و تجاری‌سازی، یکپارچه کرده و استفاده کنیم.
مدیرکل نظام تامین و تجاری سازی فناوری وزارت نفت با تاکید بر نقش استارتاپ ها در رفع چالش های موجود، گفت: همه تلاش خود را به‌کار گرفته‌ایم تا هرچه سریعتر بتوانیم همکاری میان خودمان و مجموعه استارتاپی را برقرار کنیم زیرا در این شرایط بحرانی که کشور با آن روبه‌روست نقش استارتاپ‌ها و راهکارهای ارائه شده از سوی آنها برای رفع چالش‌های موجود بدون‌شک راهگشا خواهد بود.
وی با بیان اینکه تلاش می کنیم در نیمه نخست امسال تکلیف استارتاپ ها در حوزه نفت را مشخص کنیم، افزود: به این منظور برنامه‌های کوتاه‌مدتی در نظر گرفته شده است، اینکه در وهله نخست چه مجموعه‌هایی را می‌توان به عنوان استارتاپی انتخاب کرد و اینکه نیازهای خودمان را به آنها ارائه کنیم، همچنین در نظر داریم تا ظرف مدت سه ماه ابلاغیه وزیر نفت را در این باره بگیریم و در نیمه نخست امسال تکلیف استارتاپ‌ها را مشخص کنیم.
همچنین سید محمد صاحب‌کار خراسانی  رئیس مرکز شرکت‌های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه این نشست گفت: در مجموعه نظام علمی و فناوری، پدیده‌های نوظهوری با عنوان شرکت‌های دانش بنیان شکل گرفته که تحقیق و پژوهش فعالیت اصلی این شرکت‌هاست.
وی با بیان اینکه ۴ هزار و ۳۵۰ شرکت دانش بنیان در کشور به رسمیت شناخته شده است، افزود: از این میزان حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مورد از شرکت‌های دانش بنیان به نوعی مرتبط با حوزه انرژی و نفت و گاز است.
صاحب کار خراسانی در ادامه گفت: قانونی با عنوان قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت به تصویب رسید که این قانون زمینه مناسبی برای فعالیت هر چه بهتر شرکت‌های دانش بنیان در کشور را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه بازار مهم‌ترین مسئله و مشکل پیش‌روی فعالیت شرکت‌های دانش بنیان است، گفت: اگر بتوانیم مسئله بازار را برای این شرکت‌ها حل‌وفصل کنیم مشکلات و موانع را تا حدودی برطرف خواهیم کرد.
رئیس مرکز شرکت های دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت‌هایی را در چند محور داشته است که یکی از آنها بحث ورود شرکت‌ها به فهرست مشترک نفت است که به دنبال این هستیم تا شرکت‌های توانمند را در مدت زمان کوتاهی به این فهرست مشترک بیفزاییم اضافه کنیم.
صاحب کار خراسانی به موضوع ساخت بار نخست اشاره کرد و افزود: در این باره تجربه‌های موفقی انجام شده است که نمونه بارز آن فهرست ۱۰ قلم کالایی بوده است که جزو تجربه‌های ارزشمند صنعت نفت کشور به شمار می‌آید، بنابراین امیدواریم هرچه سریعتر مسیر مسئله ساخت بار نخست را باز کنیم زیرا اگر این سد شکسته شود دیگر موارد راحتر تحقق خواهد یافت.
در ادامه ابراهیم طالقانی، سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت با بیان این‌که جایگاه شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها به خوبی تعریف نشده است، گفت: چالش و مشکل اصلی اینجاست که چرا برای انجام فعالیت ها و واگذاری کارها به شرکت‌های دانش بنیان به اندازه کافی موفق نبوده‌ایم. ظرفیت‌های کافی وجود دارد، اما توفیقات اندکی حاصل شده است.
طالقانی همچنین گفت: اگر بخواهیم این معزل را ریشه‌یابی کنیم این است که حرکت‌های خودجوشی شکل گرفته است، اما حمایت‌هایی که باید برای تداوم این شرکت‌ها به وجود آید به درستی به‌کار گرفته نشده است.
وی یادآور شد: در ارتباط با همکاری فناورانه با دانشگاه‌ها سازوکارهای فراوانی برای شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها وجود دارد اما آن‌طور که باید و شاید کار انجام نشده است.

طالقانی با بیان اینکه باید پیشنهادهای اجرایی و نه آرمان‌گرا برای رفع چالش‌ها انجام شود، افزود: بنابراین برای به‌کارگیری ظرفیت‌های به وجود آمده باید فهرستی از چالش‌ها را استخراج و برنامه‌ریزی برای رفع آنها انجام داد، باید استفاده بهینه و موثرتری را از شرکت‌های صاحب ایده داشته باشیم.
سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت از اعلام آمادگی این شرکت برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: شرکت ملی نفت آمادگی کامل برای استفاده حداکثری از توان موجود در شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها را دارد.
همچنین سعید پاک‌سرشت مدیرامور پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز در ادامه این نشست، گفت: کسب‌وکارهای جدیدی در حال شکل‌گیری است و بی‌شک در این باره ورود بازیگران جدید با مقاومت‌هایی همراه خواهد بود.
وی افزود: وظیفه دولت و حاکمیت است که در چنین مواردی تسهیل‌گری و تنظیم‌گری کند، زیرا این شرکت‌ها در شکل‌دهی اکو سیستم زحمات زیادی کشیدند تا اجزا و عناصر مختلف را جمع‌آوری کنند.
پاک سرشت در ادامه به برخی مشکلات پیش روی فعالیت‌های شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: ما نیازمند بازنگری در قوانین و مقررات هستیم و باید فرآیند کاری را با این قوانین و مقررات درون سازمان یا شرکت را روان کنیم.
وی ادامه داد: انتظار ما از شرکت‌ها که عنوان دانش بنیان را یدک می‌کشند این است که زمانی ما می‌توانیم از عملکرد شما دفاع کنیم که عنوان دانش بنیان به درستی تبیین شده باشد. اگر شما به صورت واقعی به موضوع توسعه دانش بپردازید و محصولی ارائه کنید که جنبه‌های فناورانه در آن دیده شده باشد وجه تمایز شما با دیگر شرکت‌ها همین عنوان دانش بنیان خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =