نیروگاه

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی اظهار کرد: حدود ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود و در طول سال گذشته میزان تولید برق این نیروگاه‌ها با رشد چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ۳۴۶ میلیون مگاوات رسیده است.

به گزارش ایراسین، معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در ایران، برق به عنوان منبع انرژی حیاتی در توسعه و رشد اقتصادی بسیار اهمیت دارد. برق کشور از چند روش تأمین می‌شود که در کشورهای مختلف بسته به شرایط موجود از انواع منابع و فناوری‌های مختلف انرژی برای تولید برق استفاده می‌کنند.

ناصر اسکندری گفت: بخشی توسط نیروگاه‌های برق‌آبی، بخشی نیروگاه‌های تجدید پذیر و مقیاس‌کوچک و بخش بزرگی نیروگاه‌های حرارتی که سهم این بخش ۹۴ درصد است.

وی ادامه داد: نیروگاه‌های حرارتی با حرارت و گرما کار می‌کنند. یعنی در این نیروگاه‌ها انرژی گرمایی توسط توربین به انرژی حرکتی و سپس توسط ژنراتور به نیروی الکتریکی تبدیل می‌شود، در این نیروگاه‌ها گرما ابتدا توسط سوخت‌های فسیلی مثل زغال سنگ تولید می‌شود.

انرژی گرمایی تولید شده در واقع به شکل گاز یا بخار به توربین‌ها می‌رسد و گاز یا بخار با برخورد به پره های توربین، باعث چرخش توربین می‌شود.

نیروگاه‌های حرارتی نیز خود شامل نیروگاه‌های گازی با ۷۱ نیروگاه، بخاری با ۲۵ نیروگاه و سیکل ترکیبی با ۳۸ نیروگاه می‌شوند.

نیروگاه‌های حرارتی کشور در تابستان سال گذشته بدون وقفه برق تولید کردند تا جریان برق در هیچ نقطه‌ای از کار بازنماند.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه حدود ۹۴ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، گفت: در طول سال گذشته میزان تولید برق این نیروگاه‌ها با رشد چهار درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به ۳۴۶ میلیون مگاوات رسیده است.

وی افزود: از این میزان تولید حدود ۲۰۰ میلیون مگاوات ساعت سهم نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی، ۸۳ میلیون مگاوات ساعت سهم نیروگاه‌های بخاری و ۶۳ میلیون مگاوات ساعت سهم نیروگاه‌های گازی بوده است.

اسکندری بیان داشت: طی سال‌های گذشته با افزوده شدن هشت واحد بخار جدید در نیروگاه‌های غرب کارون، عسلویه، فردوسی، خرم‌آباد، سبلان، بعثت پارس جنوبی (۲ واحد) و ارومیه، شاهد جهش تولید نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در نیمه نخست سال گذشته بودیم.

معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی گفت: تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی از کارآمدترین روش‌های بهبود بازدهی نیروگاه‌های حرارتی کشور به شمار می‌آید که نه‌تنها برای صنعت برق، بلکه برای محیط‌زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سال‌های آینده شاهد تأثیرات گسترده آن خواهیم بود. فقط از محل افتتاح این واحدهای جدید سالیانه ۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =