-
یادداشت؛
فولادمردان ایرانی در برابر تروریسم اقتصادی، استوار می مانند
دور جدید تحریم های نابخردانه و خصمانه آمریکا بر علیه ایران در حالی رقم می خورد که پس از صنعت نفت، ماشه فشار حداکثری تروریسم اقتصادی، صنعت فولاد کشور را نشانه گرفته و این دور از تحریم ها، برای چهارمین بار متوالی است که شرکت فولاد مبارکه را به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد در ایران اسلامی و مدیران خدوم و پر تلاش آن را شامل شده است.
-
ایراسین بررسی می کند؛
مقصر اصلی سقوط بورس کیست؟
اگرچه پنج ماه از آغاز روند اصلاحی در بازار سهام میگذرد اما این بازار به رغم فراز و نشیبهای فراوان همچنان بر این روند استوار است. بی توجهی بسیاری از سرمایه گذاران به اصول سرمایه گذاری و استفاده نکردن از روشهای غیرمستقیم سرمایه گذاری از یک سو و اقدامات نابخردانه دولت در برخی امور از سوی دیگر از عوامل تشدید روند نزولی و احتمال ادامه این روند به شمار می رود. با این حال بر اساس نظر کارشناسان، بورس همچنان پربازده ترین بازار در بلندمدت محسوب می شود.
-
یادداشت/ دلنوشته رئیس هیات مدیره ذوب آهن اصفهان؛
لطفا سر قیمت فولاد دایه دلسوزتر از مادر نشوید!
طی ماه ها و هفته های اخیر موضوع قیمت فولاد با عناوینی مثل دفاع از حقوق مردم و مصرف کنندگان به چالش بزرگی در حوزه قانونگذاری، سیاستگذاری و تولید تبدیل شده است. علی احمدیان رئیس هیات مدیره ذوب آهن اصفهان در این رابطه یادداشتی نوشت.
-
ایراسین بررسی کرد؛
مشکل بزرگ معادن عدم نوسازی و بهبود ماشین آلات معدنی است
آنچه که امروز در بخش معدن و صنعت معدنکاری ایران مهم است نوسازی و بهسازی ماشین آلات معدنی خصوصا ماشین آلات مورد استفاده پیمانکاران بزرگ معدنی است که اگر در این زمینه اقدامی صورت نگیرد، به سرعت شاهد افت تولیدات معدنی و بعد از آن شاهد افت چشمگیر فرآوری مواد معدنی خواهیم بود .
-
رونق معادن یعنی رونق 40 درصد از صنایع کشور
توجه به اقتصاد معادن و رونق فعالیت اقتصادی آنها بخصوص در کشورهای دارای پتانسیل معدنی مثل ایران که جزو کشورهای برتر در این زمینه است میتواند درواقع پایهگذاری دقیق و مستحکم صنایع و تولید باشد.
-
مهار نقدینگی و رونق تولید؛ فصول فراموش شده بودجه
درحالی که بررسی لایحه بودجه 1400 در مجلس شورای اسلامی آغاز شده و علاوه بر نمایندگان مجلس، کارشناسان بسیاری در این زمینه اظهار نظر میکنند، مشکلات و نقیصههای موجود این لایحه باعث شده تا یک نکته قابل تامل و اساسی در این بررسیها دور از چشم باقی مانده باشد.
-
یادداشت؛
حمایت از معادن کوچک مقیاس با کمک طرح احیا
یکی از دغدغههای امروز در کشور، تامین مواد اولیه برای صنایع معدنی است. این درحالیست که ایران از ظرفیتهای معدنی بسیاری برخوردار است و میتوان با کمک راهاندازی معادن راکد، زمینه را برای حل این مشکل فراهم کرد.
-
رشد منفی 20درصدی صادرات شرکتهای فولادی در 8ماهه 99
آیا فرصت سوزی درآمدهای ارزی ادامه دار خواهد بود؟
سیاستهای جدید اتخاذ شده از سوی دولت سبب شده تا در آبان ماه با رشد منفی 12درصدی در صادرات محصولات فولادی شرکتهای فولادساز مواجه شویم و از سوی دیگر با نگاهی بر عملکرد صادراتی شرکتها میبینیم که در طی 8ماهه 99 این رشد منفی به 20درصد رسیده است.
-
یادداشت
چگونه ایستادن در تندباد پاندمی کرونا
کرونا نشان داد جهان آمادگی لازم برای مقابله با اینگونه همه گیری ها را ندارد و لازم است کسب و کارها به سمت آینده نگری دقیق تری پیش بروند و از تجربیات این دوران به خوبی استفاده کنند، زیرا درس های چگونه ایستادن در تندبادها ما را در مقابل بحران های آینده مقاوم تر خواهد کرد.
-
یادداشت
ضرورت اکتشاف معادن سنگ آهن برای رسیدن به تولید 55 میلیون تن فولاد در 1404
ایران برای رسیدن به افق 1404 و تولید 55 میلیون تن فولاد نیاز به استخراج سالیانه 135 میلیون تن سنگ آهن دارد، در حالی که الان کمتر از نصف این میزان سنگ آهن استخراج می شود و نیاز جدی به اکتشافات در بخش معادن برای تحقق این میزان تولید نیاز می شود.
-
یادداشت
روی آوردن سازمانها و شرکتها به تحول دیجیتال، یک ضرورت است / فولاد مبارکه، یکهتاز در ورود نسل چهارم تکنولوژی به کشور شده است
در زمینه تحول دیجیتال در کشور شاید تنها بتوانیم از فولاد مبارکه به عنوان یک شرکت پیشرو نام ببریم. شرکتی که در زمینه ورود نسل چهارم تکنولوژی در کشور یکه تاز است و مثل همیشه با هوشمندی لازم قدم در این مسیر اجتناب ناپذیر گذاشته است و با سرعت به سمت دیجیتال سازی در حال حرکت و کم کردن فاصله خود با رقیبان جدی خود در عرصه جهانی فولاد مثل شرکتهای آرسلورمیتال،گروه بایو چین، نیپون استیل، تاتا استیل و پوسکو ،اچ بی ای اس و.. است.
-
نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی برای ایراسین:
80درصد هزینههای استخراج از معادن وابسته به نرخ ارز است
سجاد غرقی نایب رییس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی اختصاصی برای ایراسین در خصوص تاثیرات ناشی از نوسانات نرخ ارز نوشت: بخش معدن به عنوان تامین کننده مواد اولیه در ابتدای زنجیره تولید قرار گرفته و نوسانات نرخ ارز و آثار آن بر این بخش سبب می شود تا همه حلقههای زنجیره نیز متاثر شوند.
-
مدیربرنامه ریزی و پشتیبانی خرید فولادمبارکه در یادداشتی اختصاصی به ایراسین مطرح کرد:
نیاز امروز صنایع معدنی و فولادی کشور؛ هم افزایی به جای رقابتهای مخرب
رضا حیدری، مدیربرنامه ریزی و پشتیبانی خرید فولادمبارکه یادداشتی اختصاصی برای ایراسین در خصوص نیازهای اصلی صنعت فولاد کشور نوشت: در شرایطی که صنعت کشور با سخت ترین تحریمهای ظالمانه دست و پنجه نرم میکند، تولید بدون وقفه و اشتغال آفرینی، جهادی مقدس است که ارزش واقعی آن را تنها کسانی درک میکنند که دستی در آتش دارند.
-
ایراسین به بهانه تنظیم بازار فولاد در کشور بررسی کرد:
تفاوت کامل قیمتی محصولات فولادی در بازار با قیمت عرضه شده در بورس/ با کاهش قیمت دستوری نرخ کالا در سطح جامعه تغییر نمی کند
از زمانی که تکلیف وزارت صمت مشخص و علیرضا رزم حسینی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت مشخص شد، قولهایی از طرف وی برای کاهش قیمت فولاد و کم کردن التهابهای موجود در بازار فولاد به مجلس شورای اسلامی داده و قرار بر این شد تا وزیر صمت تدبیری برای سروسامان دادن به بازار فولاد بیندیشد.
-
یادداشت؛
صنعت خودرو در حال جهش در لب پرتگاه!
امسال سال جهش تولید است. همه مسئولان نظام بسیج شدهاند که صنعت و تولید جهش پیدا کند. روبان است که پاره میشود و میز و صندلی!!! و رویداد است که برگزار میشود. این وسط صنعت خودرو یکی از عجیبترین اوضاع را در این شرایط دارد. از یک طرف هزاران میلیارد تومان زیان کرده، از آن طرف قیمتها است که سر به فلک کشیده است.
-
نهاد دولت؛ دامن زن به تحریم ها و بیماری کرونا
بازار کشور تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد؛ آیا کرونا یکی از مهمترین این پارامترهاست ؟ یا بحث نوسانات ارزی و تحریمهای بین المللی.دولت با اقدامات اشتباه خود در ماه های گذشته نه تنها تحریمها و شرایط کرونایی را خنثی نکرده بلکه به آن ها دامن نیز زده است.
-
آیا وزیر جدید صمت محدودیت های صادراتی آهن و فولاد ایران را برمی دارد؟
آمار صادرات فولاد ایران حکایت از این دارد که در این حوزه با سیاست یک بام و دوهوا روبرو هستیم. از طرفی دولت نیاز به صادرات کالاهای غیرنفتی را جزء اولویت های اساسی کشور برای جبران تحریم های نفتی می داند اما از طرفی از ابتدای سال جاری صنعت فولاد کشور با محدودیت های صادراتی از سوی وزارت صمت روبرو شد که همین باعث کاهش 29 درصد صادات فولاد ایران در 5 ماهه نخست سال جاری شده است
-
یادداشت؛
نقش صنایع فولادی و کارخانجات فولادی مرکز ایران در توسعه اقتصادی
در ایران امروز و البته در غالب کشورهای درحال توسعه، صنایعی که بتوان آنها را با شاخصهای توسعه سنجید و برای هدفگذاریهای بلند مدت توسعه به آنها اتکا کرد انگشت شمارند. چرا که در یک وضعیت اقتصادی نابسامان صنایع و واحدهای تولیدی همواره به فکر حفظ وضع موجود خود و تلاش برای نجات از ورشکستگی از طریق افزایش تولید و سود هستند
-
وزارت معادن میتواند احیا شود
ارسلان شهنی کارشناس مسائل اقتصادی در یادداشتی برای ایراسین درخصوص احیای وزارت معادن و توجه بیشتر به بخش معدن نوشت:در شرایطی که به دلیل تحریم های ظالمانه ایالات متحده آمریکا، درآمد کشور از محل فروش نفت به شدت کاهش یافته و با توجه به رکود اقتصادی و تداوم شیوع ویروس کرونا، درآمد مالیاتی دولت نیز با افت محسوسی مواجه شده، استفاده از منابع جایگزین باید در اولویت تیم اقتصادی دولت قرار گیرد.
-
یادداشت مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز حمایت از صنایع کوچک؛
ارادۀ فولاد مبارکه؛ حمایت از ظرفیتهای صنایع کوچک و داخلی
21 مردادماه سال 1399 در تقویم رسمی کشور روز حمایت از صنایع کوچک نام نهاده شده است؛ صنایعی که نقش آنها در رونق اقتصادی و جهش تولید اگر بیشتر از صنایع بزرگ نباشد، بهطور قطع کمتر نیست. بخش اعظمی از صنایع کوچک کشور را واحدهای صنعتی تشکیل میدهند که هریک از آنها در شرایط فعلی میتوانند نقش فزایندهای در استمرار حرکت چرخ اقتصادی کشور داشته باشند.
-
تحلیلگر ارشد بازارهای بینالمللی موادمعدنی و فولاد در گفت وگو با ایراسین:
ادامه صادرات ایران به چین منوط به امضای تفاهمنامه همکاری است
یک تحلیلگر ارشد بازارهای بین المللی موادمعدنی و فولاد معتقد است درصورتی که تفاهمنامه همکاری ایران و چین به سرانجام نرسد، حجم بسیار زیادی از صادرات معدن، صنایع معدنی، پتروشیمی و ... ایران به چین متوقف می شود.
-
فولادیها همچنان با قدرت در خدمت به اقتصاد کشور گام برمیدارند
فولاد و پتروشیمی به عنوان 2 صنعت مهم در کشور شناخته میشوند. پتروشیمی که به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمد ارزی کشور به شمار می آید و توانسته بخش عمده ای از نیاز ارزی کشور را تامین کند و صنعت فولاد نیز قدرتمندانه در تامین نیاز ارزی کشور گامهای بزرگی برداشته است.
-
آیا توسعه سواحل مکران در برنامه همکاریهای جامع ایران و چین محقق میشود؟
هومان خواجه نصیری، کارشناسی متالورژی استخراجی، MBA بازاریابی و مشاور توسعه بازار در حوزه صنایع معدنی در یادداشتی اختصاصی برای ایراسین درخصوص اینکه آیا امکان توسعه سواحل مکران در برنامه همکاریهای جامع ایران و چین وجود دارد، نوشت.
-
افزایش نرخ دلار به نام ایران، به کام مشتریان خارجی
کیوان جعفری طهرانی تحلیلگر ارشد بازارهای بینالمللی موادمعدنی و فولاد در یادداشتی اختصاصی برای "ایراسین" درخصوص تاثیرات افزایش نرخ ارز بر صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی اعلام کرد که افزایش نرخ دلار در نهایت به کام مشتریان خارجی تمام می شود.
-
یادداشتی از علیرضا رستگار؛
آغاز حرکتی تدریجی برای تحول توسعه صادرات سنگ تزئینی
ایران با ذخیره قطعی بیش از 4 میلیارد تن سنگ تزیینی، تولید سالیانه حدود 12 تا 15 میلیون تن کوپ در کشور و بدون اکتشافات جدید تا قریب به 300 سال آینده ذخیره برای استخراج، فرآوری و فروش دارد و در این راستا خللی به منابع و ذخایر کشور وارد نمی شود.
-
آیا کرونا می تواند یک انقلاب مستقل در معدن ایجاد کند؟
بیماری همه گیر کرونا عملیات معدنکاری را در سراسر جهان مختل کرده است ، اما با افزایش فشار بر کارگران معادن برای استفاده از روش های جدید کار، این ویروس می تواند جرقه ای برای یک انقلاب خودمختار باشد.
-
برنده امروز قیمتگذاری زنجیره فولاد کیست
قیمتگذاری در زنجیره فولاد به نفع کدام بخش تمام می شود؟
قیمتگذاری در زنجیره فولاد برای سال 99، که استارت آن از اواخر سال گذشته زده شد، تا کنون یک نتیجه داشته است، آن هم اینکه معدنی ها و فولادیها همصدا، خواهان عدم دخالت دولت در قیمتگذاری هستند؛ اما امروز بعد از 4 ماه تکلیف قیمتگذاری در این زنجیره مشخص خواهد شد.
-
یادداشت مرتضی بلوکی؛
نتیجه افزایش قیمت زنجیره فولاد؛ اختلال در فولاد سازی و التهاب در بازار
آیا میتوان توجیهی برای افزایش ضریب قیمتی کنسانتره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی یافت؟ رشد فزاینده حاشیه سود شرکتهای معدنی (به دلیل خام فروشی و افزایش قیمت) در حالی است که حاشیه سود فولادسازان نصف این مقدار بوده است. این اتفاق معنایی جز توزیع ناعادلانه سود در زنجیره تولید فولاد ندارد که نتیجه آن تقویت خامفروشی و تضعیف تولید است.
-
در پاسخ به تحریمهای جدید صنایع فلزی ایران از سوی ترامپ:
این ره که تو میروی به ترکستان است
تحریم صنایع فلزی ایران که ۵تیرماه از سوی وزارت خزانه داری امریکا اعلام شد، موضوع جدیدی نیست، چراکه از سالهای گذشته همواره این فشار بر سر صنعت کشور سایه انداخته است و در عین حال این صنعت با قدرت به کار خود ادامه می دهد.
-
سنگینی بار اقتصاد ایران بر دوش صنعت حمل و نقل
واقعیت این است که اصول اقتصادی و همچنین برنامههای توسعهای همه مبتنی بر توسعه صنعت حمل و نقل عمومی در مناطق مختلف جهان است و کارشناسان تاکید دارند دروازه توسعه اقتصادی رشد صنعت حمل و نقل است.