تفاهمنامه معدن 2

در پایان همایش رونق تولید با محوریت احیا و توسعه معادن کوچک مقیاس، تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای بین بانک صنعت و معدن، صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و ایمپاسکو به منظور تامین مالی توسعه معادن کوچک مقیاس به امضا رسید.

به گزارش ایراسین، در حاشیه همایش احیا و توسعه معادن کوچک، نادعلی اسماعیلی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران با اشاره به حقوق دولتی معادن گفت: این حقوق برای حمایت از صنعت معدن در کشور است که بخش تحقیق و توسعه نیز یکی از این امور است. این سازمان این توانایی را دارد که تا ۱۰ درصد از حقوق دولتی معادن را از طریق انعقاد قرارداد با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی صرف تحقیق و توسعه در این حوزه کند.

اسماعیلی در ادامه افزود: ما همچنین تفاهم‌نامه‌ای با ایمیدور جهت برگزاری ۶۰۰ دوره آموزش برای مدیران معادن بخش خصوصی کشور امضا کرده‌ایم که این کلاس‌ها در سال جاری برگزار می‌شود سازمان نظام مهندسی معدن این آمادگی را دارد تا مسئولیت اجرای نقشه راه و پنجره واحد ارائه این خدمات را به عهده بگیرند.

وی گفت: مهمترین گام برای تقویت معادن کوچک تقویت صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی است زیرا بانک‌ها پروانه معادن را به عنوان تضمین قبول نمی‌کند تضمین خرید مواد معدنی از معادن کوچک با هماهنگی با معادن بزرگ گام دیگری در جهت تقویت این معادن است.

همچنین در این همایش تفاهم‌نامه سه جانبه‌ای بین بانک صنعت و معدن، صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی و ایمپاسکو به منظور تامین مالی توسعه معادن کوچک مقیاس به امضا رسید.

در حاشیه این تفاهم‌نامه عسگری عضو هیات مدیره بانک صنعت و معدن با اشاره به اهمیت تامین مالی معادن گفت: اینکه سرمایه معادن از طریق بانک‌ها تامین شود یک خطای راهبردی است در ایران بیش از ۸۰ درصد تامین سرمایه برای پروژه‌ها به عهده سیستم بانکی است در حالی که این عدد در دنیا نهایت ۲۰ درصد است.

وی گفت: به بانک‌ها فشار می‌آورند که با توجه به افزایش قیمت دلار میزان سرمایه در گردش اعطایی به واحدهای تولیدی را افزایش دهند اما موضوع این است که در بانک‌ها هیچ افزایش سرمایه نقدی صورت نگرفته که بتواند از محل آن تسهیلات بدهد. ما باید برای تامین سرمایه به دنبال راهکار دیگری باشیم زیرا دیگر سیستم بانکی جوابگو نیست.

عسگری در ادامه گفت: بانک‌ها به دلیل عدم شناخت از حوزه معدن حداقل سرمایه‌گذاری را در این بخش انجام می‌دهند پیشنهاد ما این است که متولیان امور مثل ایمیدرو، وزارت صمت، صندوق بیمه و انجمن‌ها به ما کمک کنند تا این نگاه تغییر پیدا کند. سیستم بانکی تمایلی برای پرداخت پول جهت خرید ماشین‌آلات ندارد و لذا فعالان این حوزه می‌توانند از طریق لیزینگ اقدام به خرید دستگاه کنند. ضمن آنکه ایجاد مدل مشارکت‌های مردمی و ارتباط صاحبان سرمایه با معدن‌کاران نیز از راه‌های دیگر یاست که می‌تواند به تامین نقدینگی در این حوزه کمک کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =