ملارحمان

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر گفت: پیش از اجرای تحریم‌ها نسبت به تامین اعتبار شرکت‌های سازنده اقدام شده و از همین رو مشکلی در روند تکمیل و اجرای این پروژه ملی وجود ندارد.

به گزارش ایراسین، برای آگاهی از دستاوردهای همایش ملی فولاد در حوزه بومی سازی و همایش چشم انداز صنعت فولاد و همچنین کمبود مواد اولیه و حجم صادرات فولاد ایران با جمشید ملارحمان مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

در حوزه بومی سازی شرکت گل گهر چه کارهایی کرده و چه اهدافی را در آینده اجرا می کند؟
بومی سازی در صنعت یک اصل انکار ناپذیر است و در حوزه قطعات، لزوم بومی سازی بسیار با اهمیت است. شرکت گل گهر با راه اندازی سامانه بومی سازی گام مثبتی در این حوزه برداشت. در راستای بومی‌سازی قطعات مورد نیاز، این شرکت پس از بررسی ظرفیت و ظرفیت شرکت‌ها و صنایع داخلی، اقدام به تامین مواد اولیه ساخت قطعات می‌کند.

برای تامین قطعات مورد نیاز از داخل چه فاکتورهایی اهمیت دارد؟

در صورتی که تولید بر اساس استانداردهای تدوین شده صورت گیرد، خرید و عقد قرارداد با شرکت‌های سازنده نیز انجام خواهد شد، این موضوع علاوه بر ایجاد انگیزه نزد تولیدکنندگان داخلی، زمینه افزایش اشتغال را نیز فراهم خواهد کرد.

تحقق چه اهدافی را از طریق این سامانه پیش بینی می کنید؟

گل گهر از طریق وب سایت خود سامانه‌ای برای تحقق اهداف بومی‌سازی اخیرا راه‌اندازی کرده است. شرکت‌هایی که توانمندی لازم در این زمینه را دارند با مراجعه به بخش مهندسی معکوس و ساخت داخل، می‌توانند از فرصت ایجاد شده بهره ببرند. شرکت‌های داخلی ابتدا فرم‌های خوداظهاری را تکمیل، سپس کارشناسان گل گهر، اطلاعات وارد شده را صحه‌گذاری می‌کنند و در صورتی که سازنده نمره فنی مورد قبول را کسب کند در بانک اطلاعاتی سازندگان قرار می‌گیرد و در فراخوان‌های ساخت قطعه که برگزار می‌شود به سازنده برای شرکت در مناقصه بومی‌سازی اطلاع رسانی خواهد شد.

نقش تحریم‌ها در روند طرح‌های توسعه‌ای این شرکت چگونه است؟

اعمال تحریم‌ها با توجه به برخی از محدودیت‌ها ممکن است روند کلی توسعه را با کمی اخلال مواجه کند اما با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته نه تنها هیچ یک از پروژه‌ها تعریف شده، متوقف نمی‌شود بلکه میزان تولید واحدهای تحت پوشش نیز تغییر نخواهد داشت.
 
در خصوص پروژه ملی انتقال آب خلیج‌فارس به منطقه سیرجان و مناطق مرکزی در شرایط تحریم‌، لطفا توضیح دهید؟
پیش از اجرای تحریم‌ها نسبت به تامین اعتبار شرکت‌های سازنده اقدام شده، به همین سبب به نظر می‌رسد مشکلی در روند تکمیل و اجرای این پروژه ملی ایجاد نخواهد شد.با توجه به شرایط استراتژیک بندرعباس، صادرت از این بندر برای شرکت‌های فوق دارای صرفه اقتصادی است و حتی می‌توان با توسعه و احداث بنادر تخصصی، شرایط تسهیل و رشد صادرات را بیش از پیش فراهم آورد.

بنابراین ظرفیت بندر چابهار قابل قبول است؟
بله. انتخاب چابهار به عنوان بندر اختصاصی صادراتی محصولات معدنی برای توسعه استان‌های نواحی شرقی گزینه مناسبی است.

تا چه اندازه صنایع مرکزی ایران انتظارهای صنعتی کشور را برآورده می کند؟

استان کرمان و شهر سیرجان به عنوان قطب معدنی کشور از ظرفیت بالایی در ذخایر سنگ‌آهن برخوردار است، معرفی و ارائه دستاوردهای صورت گرفته در زنجیره فولاد ضروری است. در این راستا برگزاری نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین فولاد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر نیز با حمایت از این چنین رویدادهایی، زمینه افزایش آگاهی از فعالیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی را در اهداف توسعه‌ای خود قرار داده است.

شرکت گل گهر چه اهدافی را برای شرکت در جشنواره ملی فولاد دنبال می کرد و تا چه اندازه محقق شد؟
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، به منظور تحقق اهدافی همچون کاهش نیازهای ارزی برای واردات قطعات و تجهیزات، ایجاد فرصتی برای کسب دانش فنی و مهندسی، تعامل هر چه بیشتر با سایر تامین‌کنندگان زنجیره تامین فولاد و همچنین دست یابی به هم‌افزایی در جهت خنثی کردن اثر تحریم‌های موجود، در این رویداد حضور دارد. پیش‌بینی می‌شود یکی از دستاوردهای مهم نمایشگاه زنجیره تامین فولاد به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از محدود شدن ارتباط شرکت‌های این بخش با خارج است. علاوه بر این زمینه مناسبی برای همگرایی درون زنجیره، فراهم می‌کند.

حمایت و معرفی تامین کنندگان زنجیره فولاد در نمایشگاه ملی فولاد چه اثراتی در صنعت داشت؟

با توجه به اینکه نبود شناخت کافی فولادسازان از تامین‌کنندگان داخلی، باعث تحمیل هزینه‌های ارزی زیادی به واحدهای تولیدی می‌شد خوشبختانه، برگزاری نخستین دوره نمایشگاه زنجیره تامین فولاد، نقطه عطفی در این زمینه ایجاد کرد. در این رویداد، شناسایی ظرفیت‌های موجود در بین تامین‌کنندگان داخلی در زنجیره فولاد و نیز شرکت‌های دانش بنیان با هدف بومی‌سازی قطعات مورد توجه قرار جدی قرار گرفت.

نقش گل گهر در زنجیره فولاد چه اثرات مثبتی دارد؟

 گل گهر در راستای توسعه صنعت فولاد کشور نخستین شرکتی است که از فرآیند تولید از سنگ‌آهن تا محصول نهایی فولادی را در یک منطقه در اختیار دارد که چنین ویژگی برای رسیدن به تکمیل زنجیره فولاد در منطقه گل گهر، از اهمیت خاصی برخوردار است.

چه اهدافی را در نمایشگاه بومی سازی صنعت فولاد که در سیرجان برگزار می شود، به نمایش خواهید گذاشت؟

با توجه به اینکه این رویداد در شهرستان سیرجان و در نزدیکی منطقه معدنی و صنعتی گل‌گهر برگزار می‌شود از آن به عنوان یکی از تخصصی‎ترین گردهمایی تولیدکنندگان، تامین‌کنندگان، بازرگانان و متخصصان زنجیره آهن و فولاد ایراننام برده می‌شود از همین رو شرکت گل گهر، واپسین دستاوردها و افتخارات خود را در حوزه بومی‌سازی و مسئولیت اجتماعی به نمایش خواهد گذاشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =