کمیسیون محیط زیست شورا

رئیس کمیسیون محیط زیست و اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان، با اشاره به اینکه در حال حاضر۶۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت در سطح شهر اصفهان تردد می کنند، گفت: ۸۳ درصد از آلاینده‌های شهری که توسط موتورسیکلت‌ها منتشر می‌شود مونوکسید کربن است.

به گزارش ایراسین، کوروش محمدی در جمع خبرنگاران ادامه داد: ۳۴ درصد خودروهای اصفهان را پراید تشکیل می‌دهد و این وسیله‌ای است که از سال آینده تولید نمی‌شود و دلایل آن هم وجود مسائل زیست محیطی در این خودرواست و در خصوص سهم آلایندگی خودروهای سواری، می توان گفت؛ بیشترین سهم گازهای منتشره از خودروهای سواری را مونوکسیدکربن با ۶۴ درصد داراست که ۱۱ درصد از آلاینده های گازی شهر توسط خودروها صورت می گیرد که اولین آلاینده اکسیدنیتروژن و بعد از آن ذرات معلق است.
وی با اعلام اینکه ۱۵ درصد سهم خودروهای اصفهان را خودروی وانت به خود اختصاص داده است، بیان کرد: آلاینده‌ها از دو منبع ثابت و متحرک منتشر می‌شود، گفت: منابع ثابت مانند صنایع و منازل است و منابع متحرک شامل منابع جاده‌ای و غیره جاده‌ای مانند حمل ونقل ریلی و هوایی و ماشین‌آلات کشاورزی است.
محمدی سهم آلایندگی صنایع را نیز ۶۷ درصد دانست و تاکید کرد: صنایع به عنوان بخش مهمی در تولید ذرات معلق است، همچنین احتراق گاز طبیعی در منازل و اماکن بین ۶۵ تا ۹۵ درصد در برخی فصول دیده شده است.
وی از دو مطالعه کیفی آلاینده های هوای اصفهان خبر داد و گفت: سه سال پیش دو قرارداد توسط شهرداری اصفهان با دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی اصفهان منعقد شد که این دو مطالعه به بررسی درخصوص سیاهه انتشار گازهای اصفهان بپردازد.
محمدی با اشاره به اینکه در هر دو این پروژه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست استان اصفهان به عنوان ناظر و مجری انتخاب شده، اادامه داد: سال ها است، در حوزه کاهش آلاینده‌ها و تصمیماتی که در این خصوص در استان گرفته می‌شود، صرفاً برمبنای اطلاعات حدسی و گمانی استان‌ها و حتی دیگر کشورها در مورد آلاینده‌ها عمل می‌شود و به همین دلیل از برنامه‌ریزی علمی برخوردار نیست.
رئیس کمیسیون محیط زیست و اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه نتایج این مطالعه قرار بود ظرف مدت ۱۵ ماه نهایی شود، تاکید کرد: این اطلاعات با تأخیر چندین ماهه به دست ما رسید که علت آن برخی مشکلات مالی و دیگر موارد بود که نتایج آن در روزهای اخیر به دست ما رسید و قطعاً در دستور کار قرار می گیرد.  
محمدی در رابطه با سهم آلایندگی منابع متحرک ریلی نیز اظهار داشت: متوسط مصرف سوخت برای هر کیلومتر در قطارها ۷.۹۲ لیتر است و این عدد مصرف سوخت قابل توجه است.
وی ادامه داد: همچنین بیشترین سهم آلایندگی قطارها در منطقه باغ بهادران تا محدوده سپاهانشهر اصفهان است و درواقع یک نیم دایره‌ای از آلایندگی حمل ونقل ریلی در اطراف اصفهان وجود دارد.   
رئیس کمیسیون محیط زیست و اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه از مجموع قطارهای اصفهان ۳۱۹ تن آلاینده منتشر می شود، اضافه کرد: این آلاینده‌ها شامل یک هزار و ۳۷۴ تن مونوکسیدکربن، ۳۲۹ تن ذرات معلق، ۷۲۹ تن آلاینده‌های منتشره و ۶۹۱ تن هیدروکربن و ۰.۱۳ درصد تن اکسیدگوگرد و ۱۳ هزارو ۲۹۷ تن اکسیدنیتروژن است.
محمدی در خصوص سهم آلایندگی حمل ونقل هوایی، نیز گفت: در طول یکسال حدود ۲۲ هزارو ۱۵۲ فقره پرواز در محدوده اصفهان صورت می‌گیرد که از مجموع این پروازها هشت هزار و ۷۶ تن دی اکسید کربن، ۲۴ تن هیدروکربن، ۱۵۴ تن مونوکسیدکربن، ۱۷ تن اکسیدگوگرد، ۱۵۸ تن اکسید نیتروژن و ۱.۹۲ تن ذرات معلق در طول یکسال در محدوده شهر منتشر می شود.
وی در خصوص سهم آلایندگی ماشین آلات کشاورزی، گفت: سه هزارو ۴۵۰ تراکتور فعال در محدوده شهر اصفهان وجود دارد که از این تعداد یک هزارو ۳۰۴ مورد مطالعه قرار گرفت که میزان آلایندگی آنها شامل ۱۹۹ تن مونوکسیدکربن، ۶۳۸ تن ناکس یا اکسیدنیتروژن و ۳۱ تن ساکس یا اکسیدگوگرد در یکسال بوده است.
رئیس کمیسیون محیط زیست و اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه مجموع آلایندگی‌های غیرجاده‌ای‌ها حدود ۱۸ هزارو ۲۲۴ تن مونوکسیدکربن از ماشین آلات کشاورزی، ۱۵۳ هزار تن از هواپیماها بوده و ۲۰ هزارتن مونوکسیدکربن، ۱۳ هزارو ۵۱۷ تن اکسیدنیتروژن و ۱۸ تن اکسید گوگرد از صنایع متحرک غیرجاده ای منتشر شده است.
محمدی در خصوص پرترددترین مسیرهای اصفهان، گفت: درسال ۹۶ بیشترین تردد بین محورهای اصفهان- ذوب آهن، اصفهان- نجف آباد، اصفهان- مورچه خورت و بعد از آن محورهای مبارکه بوده است.
وی بیشترین سهم آلایندگی خودروها را مربوط به خودروهای بنزینی دانست و گفت: ساعات بین پنج تا هشت صبح و سه تا پنج عصر بیشترین انتشار آلایندگی‌ها وجود دارد که تاکسی‌ها بیشترین منتشرکننده گاز مونوکسیدکربن هستند و پس از آنها خودروهای گازسوز و سی‌ان‌جی بیشترین تولید مونوکسیدکربن را دارند.
وی با بیان اینکه در مناطقی از شهر اصفهان میزان آلایندگی بیشتر است، گفت: در مناطقی چون احمدآباد تا زینبیه بیشترین سهم آلایندگی وجود دارد و در قسمت پایانه شمال شهر اصفهان حدود ۶۹۷ برابر بالاتر از حد مجاز pm۲ ها منتشر می‌شوند که این گازها زمینه‌ای برای بیماری‌های عصبی، روان تنی، آسم و بیماری‌های دستگاه تنفس است که این سهم آلایندگی دقیقاً در پایانه جنوب شرق اصفهان هم وجود دارد همچنین کارخانه سیمان و ذوب آهن بر آلودگی این مناطق موثر بوده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =