احرامیان

نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: ما باید بیشتر نگران موانع داخلی باشیم تا تحریم‌ها. اثر تحریم‌ها بسته به نوع اعمال آن و نوع همکاری کشورهای طرف قرارداد دامنه متفاوتی خواهد داشت.

به گزارش ایراسین، سید بهادر احرامیان نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره وضعیت تولید و صادرات محصولات فولادی گفت: سال گذشته برنامه صادرات فولاد ایران نزدیک به ۱۲ میلیون تن بود که حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از این برنامه تحقق صادرات داشتیم. این عقب‌ماندگی از برنامه از ناحیه داخل به جریان صادرات فولاد ضربه زد نه تحریم خارجی.
احرامیان در ادامه گفت: در صنعت فولاد موانع صادرات بیشتر ناشی از قوانین زائد، مقررات ناکارآمد و بروکراسی‌های داخلی است. امسال هم وضعیت صادرات همین خواهد بود و همچنان بزرگ‌ترین مشکل از ناحیه داخل، این صنعت را تهدید می‌کند.
وی با اشاره به اعمال تحریم جدید آمریکا علیه صنایع معدنی ایران تاکید کرد: ما باید بیشتر نگران موانع داخلی باشیم تا تحریم‌ها. اثر تحریم‌ها بسته به نوع اعمال آن و نوع همکاری کشورهای طرف قرارداد دامنه متفاوتی خواهد داشت.
احرامیان با اشاره به نیاز کشورهای همسایه به فولاد ایران، گفت: هنوز هم کشورهای همسایه و کشورهای منطقه به صنعت فولاد ایران نیاز دارند و چرخه صادرات قطع نخواهد شد. اما ممکن است برخی از این کشورها بخواهند در تراز تجاری خود طوری وانمود کنند که از صنعت فولاد ایران بهره نگرفته‌اند.
وی با اشاره به حفظ مناسبات سیاسی و اقتصادی کشورهای منطقه با ایران، تصریح کرد: بازارهای منطقه برای صادرات محصولات نهایی فولاد ایران اهمیت بالایی دارد.
نایب‌رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر روند رشد صادرات، گفت: اگر میانگین پوشش صنعت فولاد ایران را ۷۰ درصد در نظر بگیرید حدود ۳۵ درصد آن صادر می‌شود. اگر صادرات ما محدود شود، پوشش ظرفیت ما را به ۵۰ درصد می‌رساند و به نقطه سربه‌سر صنعت نزدیک می‌شود.
احرامیان در ادامه گفت: اگر دولت و مجلس رویه‌ها و موانع داخلی را برای صادرات این صنعت رفع نکند، چشم‌انداز این صنعت، مطلوب نخواهد بود. دولت و مجلس در سیاست‌گذاری‌ها تجدیدنظر کنند تا با کمک همه از این گردنه عبور کنیم.
وی با اشاره به مهلت 90 روزه برای شرکت های طرف قرارداد با ایران در صنعت فلزات، گفت: اثر مهلت ۹۰ روزه برای شرکت‌های طرف قرارداد با ایران این است که هزینه‌های تولید را بالا و قیمت فروش محصولات را پایین می‌آورد.
احرامیان با تاکید بر مزیت نسبی بخش معدن ایران، تصریح کرد: آمریکا می‌خواهد در مرحله اول به این بخش ایران صدمه بزند. اما در نهایت ممکن است هزینه بازاریابی ایران بالا برود و برای مصرف‌کنندگان شرایط سخت‌تری ایجاد کند، اما صادرات ما ادامه خواهد داشت.
لازم به ذکر است هیجدهم اردیبهشت‌ماه، هم‌زمان با سالروز خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام، دونالد ترامپ تحریم‌های جدیدی علیه معدن ایران اعمال کرد. او به شرکت‌های خارجی طرف قرارداد با ایران ۹۰ روز مهلت داد تا معاملات و روابط تجاری خود را در بخش فلزات پایان دهند. ترامپ گفت: «امروز فرمانی اجرایی را صادر می‌کنم که بر اساس آن تحریم‌هایی علیه صنعت فولاد، آهن، آلومینیوم و مس ایران اعمال می‌شود.»

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =