• ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
  • کد خبر: 1988
  • readingTime: ۳ دقیقه
آیا قیمت مس از این هم بالاتر می‌رود؟

مدیر امور سهام و سرمایه‌گذاری شرکت مس گفت: با همت و تلاش مضاعف همکاران حوزه صادرات شرکت، نخستین محموله 50 هزار تنی صادراتی شرکت مس صبح چهارشنبه (7 فروردین‌ماه)، ایران را به سمت مقاصد صادراتی ترک کرد.

به گزارش ایراسین به نقل از مس پرس، مهندس بهروز رحمتی با اعلام این خبر گفت: تا تاریخ 15 اسفندماه بازدهی سهام فملی حدود 70 درصد بوده است که با توجه به توقف صادرات شرکت مس از مردادماه سال جاری در پی خروج آمریکا از برجام و مشکلات صادراتی که موقتاً گریبانگیر شرکت‌های صادرات‌محور شده بود، بازدهی قابل قبولی برای سهامداران بوده است.
وی افزود: پیرو انتشار خبر انعقاد قرارداد صادرات 150 هزار تنی کنسانتره مس در هفته‌های اخیر، بازار سهام به این خبر واکنش مثبت نشان داد، به‌طوری‌که در طول چند هفته اخیر با افزایش قیمت سهام شرکت مس از کمتر از 270 تومان به 385 تومان، حدود 40 درصد به بازدهی فملی افزوده شد و به‌این‌ترتیب در پایان سال بازدهی سهام شرکت مس از بازدهی شاخص کل بازار بورس جلو افتاد.
به گفته رحمتی، در سال گذشته فملی بازدهی 94 درصدی نصیب سهامدارانش کرده است که در مقایسه با بازدهی کمتر از 86 درصدی شاخص کل بازار بورس، نشان‌دهنده وضعیت مطلوب سهم بنیادین فملی است.
مدیر امور سهام و سرمایه‌گذاری شرکت مس با اشاره به بازدهی مثبت 1616 درصدی سهام شرکت طی 12 سال گذشته اظهار داشت: در پایان سال 1397 ارزش بازار سهام شرکت به رقم 301.158 میلیارد ریال رسید که بالاترین رکورد ارزش بازار شرکت از بدو پذیرش شرکت در بورس تهران از بهمن ماه 1385 تاکنون بوده است.
وی افزود: همچنین بر اساس گزارش بورس، شرکت ملی صنایع مس ایران در بین شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار از لحاظ ارزش بازار رتبه سوم و از لحاظ ارزش اسمی سرمایه (تعداد سهام) رتبه ششم را کسب کرده است.

 

ماشین صادرات شرکت مس بر تحریم‌ها غلبه کرد
رحمتی با تأکید بر این‌که تحریم‌های قدرت‌های استکباری هرگز نخواهد توانست مانع بزرگی برای صادرات شرکت مس باشد و همراه با حسن تدبیر و دانش‌محوری می‌توان بر هر مانعی غلبه کرد، اظهار داشت: امکان صادرات در طول چندماه گذشته نیز میسر بود، ولی به خاطر شرایط خاص روابط بین‌المللی ایران، هرگونه انعقاد قرارداد صادراتی بایستی با احتیاط بیشتر و رعایت تمام جوانب امر مورد بررسی دقیق‌تر قرار می‌گرفت تا از دریافت ارز حاصل از صادرات اطمینان حاصل گردد و ریسک‌های احتمالی به حداقل ممکن کاهش یافته، حتی به حدود صفر برسد.
وی افزود: همان‌طور که پیشتر تأکید کردم، امکان صادرات صددرصدی شرکت در هر شرایطی و حتی شرایط بسیار سخت‌تر از این نیز وجود دارد و تنها لازم است با حسن تدبیر و دانش‌محوری بیشتر، مدل‌های صادراتی‌ را منطبق با شرایط اقتصادی و سیاسی روز اصلاح و بهینه کرد.
رحمتی تصریح کرد: برای تداوم صادرات شرکت مس در شرایط فعلی بایستی ساختارهای جدیدی بنیان‌گذاری شود که قبلاً هم امتحان خود را به‌خوبی و با ریسک حدود صفر درصدی پس داده‌اند. بنابراین، درصورتی‌که از این مدل‌ها استفاده شود، حتماً و تحت هر شرایطی امکان صادرات پایدار وجود خواهد داشت.
وی ادامه داد: باید مقداری چابک‌تر و محکم‌تر حرکت کنیم و دست مذاکره‌کنندگان را برای مذاکره با کشور‌های خارجی با رعایت اصول و مبانی بازار باز بگذاریم تا نهایتاً صادرات پایدار انجام شود.
مدیر امور سهام با بیان این‌که توقف صادراتی چندماهه شرکت بر روند بازدهی سهام بصورت موقتی تأثیرگذار بود، گفت: نرخ‌گذاری دستوری دولت در ارتباط با الزام شرکت‌های بزرگ تولیدکننده به محاسبه نرخ ارز در فرمول پایه فروش با نرخ 42000 ریالی و سپس نرخ ارز نیمایی که تفاوت فاحشی با نرخ بازار دارند، از دیگر دلایل اصلی عدم بازدهی بسیار فراتر از شاخص کل بورس که از مشخصه‌های سهم بنیادینی مانند ملی مس است، به شمار می‌رود.
رحمتی تأکید کرد: با عنایت به تجربه تلخ و ناموفق نرخ‌گذاری دستوری 42000 ریالی و رانت‌زایی احتمالی اینگونه تصمیمات یک‌جانبه، صمیمانه از دولت محترم تقاضا می‌شود برای اختلاف حدود 40 درصدی نرخ ارز در بازار آزاد و ارز نیمایی در چند هفته اخیر فکری اساسی شود تا منافع خیل عظیم ده‌ها میلیون سهامدار سهام عدالت که عمدتاً از اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر جامعه هستند، به‌همراه «رونق تولید» که شعار سال جدید و مورد تأکید مقام معظم رهبری می‌باشد، رعایت شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =